Politika

Žestoke kritike SDP-a – Željko Komšić optužuje druge zbog vlastitog nerada!

Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH) saopštila je danas da ni najmanje nisu začuđeni upornim pokušajima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da "za posljedice vlastitog nerada, neodgovornog i politikantskog ponašanja optuži sve one koji svojim radom nastoje zaštititi najugroženije kategorije stanovništva u BiH, iako je svjestan da će sa ili bez stand-by aranžmana članovi Predsjedništva i dalje primati velike plate i uživati u raznim pogodnostima dok u pitanje dovode isplate penzija, invalidnina, boračkih naknada i drugih socijalnih davanja najugroženijim kategorijama stanovništva".

No image - Haber.ba


Željko Komšić (Foto: Arhiva)

“U pokušajima da lažnim optužbama i demagoškim floskulama osigura jeftine političke poene, Komšić sistemski obmanjuju javnost o čemu dovoljno govori činjenica da se tek sada nakon sedam godina mandata, valjda zauzet drugim obavezama, sjetio da pita kako to da postoji aranžman sa MMF-om. Pri tome on namjerno prešućuje da su prvi stand-by aranžman sa MMF-om, kao i posljednji po kojem vraćamo stotine miliona duga godišnje, potpisani kada SDP BiH nije bila u vlasti nego u opoziciji, a “diktatora iz sarajevskog sokaka“ koji je potpisao te aranžmane Komšić treba potražiti među kadrovima SDA – svojim aktuelnim političkim saveznicima, a ne u SDP-u”, navodi se u saopštenju SDP-a BiH.

Dodaje se da ako je Komšić spreman ljude nazivati diktatorom, onda treba biti spreman objasniti i sebi i javnosti kako je upravo “principijelni“ Komšić sebi dozvolio da godinama “sjedi u krilu“ čovjeka koga danas naziva diktatorom i koji ga je, zajedno sa hiljadama članova SDP-a od prosječnog općinskog političara učinio članom Predsjedništva BiH.

Što se tiče navoda o krađama, namještanjima tendera i ostalim optužbama, SDP BiH poziva Komšića da javno podrži Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine i da političari prvi polože račune o svojoj imovini, računima i djelima, uključujući i Željka Komšića.

U SDP-u kažu da se nemaju namjeru dopisivati saopštenjima s Komšićem i time mu “davati priliku da stvara dojam da nešto radi, budući da je najpoznatiji po svom neradu”, saopšteno je iz Centra za informisanje SDP BiH.

(fena)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh