Politika

Željko Komšić – Pozivam Lagumdžiju da javnosti iznese podatke o imovini koju posjeduje

Nakon najnovijeg niza koordinisanih uvreda i izjava koje su na račun predsjednika "Demokratske Fronte" Željka Komšića izrekli Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija i rukovodstvo SDP-a, predsjednik Komšić želi ovim putem bosanskohercegovačkoj javnosti saopštiti sljedeće:

No image - Haber.ba


Željko Komšić (Foto: Facebook)

“Ja, Željko Komšić, pod moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da posjedujem jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV katu površine 72 kvadratna metra. Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam. Želim ovim putem pozvati predsjednika SDP-a da podastre javnosti imovinu koju posjeduje, odnosno kojom imovinom raspolaže, uključujući i onu koja je fiktivno u vlasništvu bližih i daljih srodnika, kao i svoja kreditna zaduženja.

Dakle, imovinu koju stvarno posjeduje i kojom stvarno raspolaže. Naime, samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći sa profesorskom, odnosno ministarskom plaćom. Stoga pozivam predsjednika SDP-a da sve što posjedujemo – i on i ja – sve što se vodi kao imovina svih naših bližih i daljnjih srodnika, transparentno i javno predočimo građanima Bosne i Hercegovine.

Oni na to imaju pravo, mi imamo tu obavezu. Pozivam ga da odredi vrijeme i mjesto kada ćemo to uraditi. Živim za taj dan kada ćemo, Vi gospodo i ja, morati odgovoriti na to kako smo stekli – ja stan, a Vi – to što već imate.

Kada je pak riječ o tobožnjem sjedenju u krilu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dužan sam poštovati dobrovoljni izbor svakog slobodnog pojedinca u našoj zemlji, njegove želje i nadanja pa čak i maštanja, ali ja sam posljednji put sjedio u krilu muškarcu, tada u liku Djeda Mraza, prije nekih 44 godine, na dodjeli novogodišnjih paketića.

Jedno građanima Bosne i Hercegovine dugujem objašnjenje za ono što i kako radim. Radim najbolje što umijem i znam. Svakom građaninu ove zemlje sam u stanju pogledati u oči. Nije mi teško priznati kada nešto ne znam i ne ustručavam se pitati one koji znaju. I kao čovjek, opštinski načelnik i kao ambasador i kao predsjednik države borio sam se za vlastita uvjerenja, nekada s puškom, a danas rječju i djelom. Nisam od toga imao, niti sam stekao nikakvu korist.

Stoga, još jednom pozivam predsjednika i rukovodstvo SDP-a da javnosti Bosne i Hercegovine podastremo sve ono što smo imali kada smo ušli u politiku, ono što imamo danas i objasnimo kako i na koji način je svako od nas stekao ono što je stečeno u međuvremenu”, navodi se u saopštenju iz DF-a kojeg potpisuje Željko Komšić.

(haber.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh