Politika

Založiću se da glasove od sada broji samo američka ambasadorica Cormack, da žena ima neko zadovoljstvo ovdje u BiH

NEVJEROVATNA PORUKA MILORADA DODIKA

Milorad Dodik - RTVBN.com

Dodik je naglasio da je juče OSCE saopštio da su izbori fer i korektni, a Parlamentarna skupština Vijeća Evrope da je sve proteklo u redu, te napomenuo da je Centralna izborna komisija ta koja o tome odlučuje, piše “N1”.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je američka ambasadorica Maureen Cormack vršila pritisak na članove Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

 

Dodik je ocijenio da “Cormakova šalje poruke različite od svog predsjednika Donalda Trumpa, koji se sve vrijeme zalaže da se SAD ne miješaju u unutrašnje stvari BiH, a Cormakova ne prestaje to da radi”.

 

Prema njegovim riječima, Cormackova je “ozlojeđena zbog toga što “njeni puleni” nisu pobijedili na izborima i da sada pokušava da problematizuje stvari”.

 

– Činjenica je da je Cormackova bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče i pokušala da izvrši uticaj na članove CIK-a. Razumijem njenu ozlojeđenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni puleni nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini da bi isproblematizovala tu stvar. Jedini nadležan organ je CIK, a ona je pokušala da izvrši uticaj – rekao je Dodik za RTRS.

 

On je dodao da o tome niko nije pisao i da niko nije imao informacije da je ona tamo bila.

 

– Ona je bila tamo i tražila upravo te neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala. Njena drskost je prosto nevjerovatna – rekao je Dodik.

 

Dodik je naglasio da je juče OSCE saopštio da su izbori fer i korektni, a Parlamentarna skupština Vijeća Evrope da je sve proteklo u redu, te napomenuo da je Centralna izborna komisija ta koja o tome odlučuje.

 

– Nema nikakvih dojava policije da je bilo neregularnosti, a ona se tako ponaša samo zato što nisu prošli njeni puleni – smatra Dodik.

 

On je izjavio da je jedina neregularnost to što glasove ne broji gospođa Cormack.

 

– Kao član Predsjedništva BiH založiću se da promijenimo Izborni zakon i da tu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka Maureen Cormack. Dakle, dokle god je živa, da ne bude nikakvih problema, da žena ima neko zadovoljstvo ovdje u BiH – istakao je Dodik.

 

 

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh