Politika

Mektić: “Novo brojanje glasova pokazaće da su rezultati izbora falsifikovani”

Ponovno brojanje glasova pokazaće da su rezultati izbora falsifikovani, uvjerava ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH i kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Dragan Mektić u emisiji “Puls” BN televizije.

Dragan Mektić - RTVBN.com

“U prilog tvrdnji da su izbori pokradeni ide i podatak o ogromnom broju nevažećih listića i mnoštvu prijava organizacija i građana o zloupotrebama tokom izbornog procesa”, kaže Mektić.

On je kategoričan u tvrdnji da su izbori pokradeni.

“Ja sam siguran i ponoviću nekoliko puta… Siguran sam da su izbori pokradeni i da će ponovno prebrojavanje glasova pokazati da su izbori protekli u jednoj nefer i nekorektonoj atmosferi.”

Govoreći o koaliciji sa SNSD-om, Mektić kaže da to nije ni ponuđeno SDS-u, bez obzira što su pojedini članovi stranke na sjednici Predsjedništva veoma glasno zagovarali koaliciju sa Dodikom.

“Za tu saradnju bili su potpredsjednici regionalnih jedinica iz Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Zvornika. Oni su jasno rekli da su za koaliciju sa SNSD-om”, tvrdi Mektić, naglašavajući da je on izričito protiv toga.

Komentarišući migrantsku krizu koja je zadesila BiH, on je kazao da je to dio globalne krize koja potresa cijelu Evropu i ne može se posmatrati kao lokalni problem.

Mektić dodaje da EU nije BiH propisala migrantsku kvotu.

Prema Mektićevim riječima, situacija je izmakla kontroli zbog loše organizacije i neusklađenosti sa lokalnim zajednicama.

“Trebalo je 7-8 mjeseci da mi postignemo dogovor oko prihvatnih centara, gdje ćemo smjestiti te ljude, gdje ćemo ih držati pod određenom vrstom režima kada je u pitanju njihovo kretanje i boravak i kada je u pitanju njihov nadzor u bezbjednosnim segmentima. Mi smo u čitavoj toj priči i nesnalaženju ili manjku volje lokalnih zajednica da nam pomognu u rješavanju tog problema, došli u ovu situaciju”, kazao je Mektić, prenosi “BN“.

On je rekao da se posebno obraća pažnja na migrante koji su sumnjivi u bezbjednosnom smislu.

“U saradnji sa partnerima izvan BiH uspjeli smo da identifikujemo određen broj osoba koje predstavljaju prijetnju ne samo BiH već i bilo kojoj zemlji EU. Njih smo izolovali u posebne centre gdje im je ograničeno kretanje”, rekao je Mektić.

Otvoren je prihvatni centar u Hadžićima, a u narednih nekoliko dana biće otvoreno još nekoliko centara što će, siguran je Mektić, migrantsku krizu u BiH staviti pod kontrolu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh