Politika

Šefik Džaferović: “Anticivilizacijski je negirati genocid i veličati zločince”

U Potočare na komemorativni skup koji će početi u 11 sati pristigle su brojne delegacije. Između ostalih, tu je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

On je rekao da je teško biti član Predsjedništva s obzirom na to da jedan od članova negira genocid.

Teško je to za mene, sramotno, anticivilizacijski, za onoga ko negira genocid. Civilizacijski je poštovati žrtve genocida, odavati im poštovanje, pomagati im, a anticivilizacijski je negirati genocid. Anticivilizacijski je veličati zločince koji su počinili genocid i ja sam potpuno uvjeren da će vrijeme koje je pred nama donijeti ono što je normalno. To vam je kao borba dobra i zla – kazao je Džaferović.

On je rekao da će nadvladati civiliziran svijet.

Nadvladat će civilizirani svijet. Pozivam sve one koji se za sada ponašaju necivilizirano prema ovom planetarnom zločinu, genocidu, da se počnu konačno ponašati civilizirano – poručio je Džaferović.

Dodao je i da nema dogovora oko poštivanja međunarodnih presuda.

Dosad smo nekoliko puta pokušali u Parlamentu da dobijemo zakon o negiraju genocida. Nažalost, zbog onih koji osporavaju genocid oni imaju u parlamentarnim procedurama mogućnosti blokada. Dosad nismo dobili taj zakon, ali ćemo nastaviti da se borimo – istakao je Džaferović, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh