Politika

Medvedev stiže u Srbiju: Rusija protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana

Predsjednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je Rusija protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana i ponovio stav Rusije o Kosovu – da je osnov za rješenje tog pitanja Rezolucija Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Dmitrij-Medvedev- britannica

Medvedev je uoči posjete Beogradu za “Večernje novosti” rekao da Rusija vidi procese koji se odvijaju i pritiske koji se vrše iz Prištine, pogotovo pošto su tamo, kako je rekao, “koliko razumije na vlast došli ultranacionalisti zbog čega treba pažljivo pratiti šta se dešava, pošto je očigledno da Balkan i dalje ostaje nemiran region”.

“Ni u kom slučaju ne smijemo dopustiti ponavljanje bilo kojih manifestacija nasilja, pokušaja da se jednostrano prekroji mapa Balkana ili bilo koje druge akcije koje mogu da rezultiraju humanitarnom katastrofom”, rekao je Medvedev.

Rusija polazi od toga da tokom razmatranja i rješavanja svih pitanja kao osnovu treba uzimati upravo međunarodno pravo, ne jednostrane akte, kazao je Medvedev i dodao da je to prije svega Rezolucija 1244.

Medvedev je kazao i da sa zadovoljstvom dolazi u Beograd povodom obilježavanja 75 godina oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu i istakao da su Srbija i Rusija mnogo stradale od fašizma.

Govoreći o odnosu dvije zemlje, on je rekao da su dobri i u sferi ekonomije i politike i dodao da Ruisija ceni što je Srbija imala izbalansiran stav u periodu kada su Evropa i SAD uvodili sankcije Rusiji, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh