Politika

Zoran Tegeltija: “Nešić neće glasati za VM ako kandidat bude Aćimović”

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je za “Alternativnu televiziju” da je jutros dobio dva pisma iz DNS-a u vezi sa njihovim kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Zoran Tegeltija - 6yka.com

Moja lična očekivanja su bila da ću u toku današnjeg dana doći do jednog imena, međutim već u jutarnjm časovima stiglo je pismo od gospodina Pavića da DNS ostaje kod kandidata Draška Aćimovića i da ne treba da se obazirem na priču nekoliko članova DNS-a. Nekoliko sati poslije toga stiglo je i pismo od poslanika Nešića u kojem on konstatuje da i dalje ostaje kod prijedloga gospodina Božovića, i to je takođe njegovo pravo i mogućnost. Međutim, ono što mene zabrinjava jeste drugi dio tog pisma koje je uputio gospodin Nešić u kojem je eksplicitno naveo da u slučaj da kandidat za ministra bude gospodin Aćimović, da on neće glasati za izbor novog Vijeća ministara“, istakao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara za “ATV“.

Tegeltija će konačnu odluku u vezi sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice donijeti sutra ujutru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh