Politika

“Dok god sam ja na vlasti, BiH nije u MAP-u, RS neće knjižiti vojnu imovinu”

Izvršni komitet SNSD-a je zaključio da je na nivou BiH opšti zastoj i nepovjerenje, a organi koji su konstituisani ne pokazuju nikakve rezultate, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, i član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Milorad Dodik - Nezavisne.com

On je rekao da će SNSD narednih dana odlučiti o tome da se zaustave svi procesi i da neće ostati bez reakcije ako se nastavi praksa da se nastavi opstrukcija imenovanja srpskih kadrova u institucijama BiH.

Naglasio je da i odluka u Ustavnom sudu BiH o poljoprivrednom zemljištu pokazuje da je BiH nemoguća zemlja i da RS tu odluku neće provesti, pišu “Nezavisne“.

Pozvao je da podnesu krivičnu prijavu protiv njega, a najavio je da će zatražiti i međunarodnu arbitražu po ovom pitanju.

I odlaganje odluke o zastavi za Dodika predstavlja dokaz da Ustavni sud BiH ne radi po pravu jer je, kako kaže, Ustav BiH precizirao da odluku o zastavi potvrđuje Predsjedništvo BiH, a da se to nikad nije desilo.

Ponovio je da BiH ne ide u NATO dok god je on na vlasti, da BiH nije u MAP-u i da RS neće knjižiti vojnu imovinu na svojoj teritoriji na nivo BiH.

Proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a održana je danas u Banjaluci.

Sjednici su prisustvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, članovi Izvršnog komiteta Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, Radovan Višković, Luka Petrović, Slavko Mitrović i Nada Tešanović.

Među prisutnim su bili i potpredsjednik stranke Igor Radojičić, te članovi Glavnog odbora Zoran Tegeltija, Snježana Novaković Bursać, Siniša Karan i Igor Žunić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh