Politika

Denis Zvizdić: “Ne pristajati na ucjene bh. entiteta RS koje vode u pravnu anarhiju”

Vladavina zakona je bazno načelo funkcioniranja svih demokratskih zemalja.

Denis Zvizdić - Faktor.ba

Antiustavna navika bh. entiteta Republika Srpska da se miješa u isključive nadležnosti države BiH, glumeći vrhovnog arbitra i tumača svih ustava i zakona, predstavlja klasičan primjer arogantnog nepoštivanja vazećih zakona, koji vodi ka novim tenzijama i pravnoj anarhiji, prenose “Vijesti“.

Po ko zna koji put se, pred licem domaće i posebno međunarodne javnosti, pokušava uvesti nedopustiva, protivzakonska i antiustavna praksa postizanja ciljeva preko antidemokratskog principa institucionalnih blokada i ucjena, iako je, na osnovu ranije prakse, svima jasno da takav pristup ne može dovesti do bilo kakvog pozitivnog rješenja.

Funkcioniranje političko-pravnog sistema na principima vladavine zakona je načelo koje ne smije biti prekršeno i linija ispod koje se nikada i ni pod kakvim ucjenama, ne smije otići.

Pozivam predstavnike entiteta Republika Srpska da se uozbilje i da ne blokiraju rad institucija što će nanijeti veliku štetu. Pozivam ih da počnu raditi na evropskom i reformskom putu i na aktivnostima koje će biti od koristi za sve građane države Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh