Politika

SDS protiv sporazuma Miće Mićića s SNSD-om

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) odbacilo je sporazum gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Mirko Šarović - Vijesti.ba

Samo jedan član Predsjedništva SDS-a je glasao protiv te odluke, rekao je novinarima predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Tvrdi da za SDS taj sporazum ne postoji, što je, kako je naveo, primio k znanju i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić.

Ne postoji mehanizam da SDS Bijeljina nastavi pregovore sa SNSD-om“, istakao je Šarović i ponovio da ne postoji mogućnost koalicije SDS-a i SNSD-a, osim možda u Srebrenici.

Šarović je dodao da će Gradski odbor SDS-a Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić, “ukoliko se on i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om“.

Mićić je jučer rekao da je njegov sporazum sa SNSD-om “ekonomske prirode u korist Bijeljine i Semberije“.

Na sjednici u Banjoj Luci Predsjedništvo SDS-a je zatražilo da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odmah povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH i time, kako je saopćeno, spasi RS od daljnjeg urušavanja i propasti.

Jasni razlozi i dokazi su slijedeći: NATO je zvanično potvrdio da je BiH u MAP-u i da je Program reformi BiH aktivirao MAP. Stenogramom sa sjednice Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte, potvrđeno je da je Milorad Dodik znao da potpisuje ANP, samo pod drugim nazivom“, naveli su saopštenju.

SDS poziva na javno izvinjenje narodu Republike Srpske “zbog riječi zabilježenih u skandaloznom stenogramu“, gdje se jasno dogovora kako od javnosti sakriti da je potpisan ANP na način da se nazove Program reformi BiH i gdje se govori o “kratkom pamćenju naroda” i omalovažava dostojanstvo svakog čovjeka, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh