Politika

Stefan Blagić podnio krivičnu prijavu protiv Dodika i Čovića zbog nepridržavanja mjera izolacije

Stefan Blagić, predsjednik Pokreta “ReStart” danas je podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića…

Stefan Blagić - Facebook

Stefan Blagić, predsjednik Pokreta “ReStart” danas je podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića zbog nepridržavanja mjera izolacije, odnosno samoizolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Ovaj mladi aktivista je prijavu protiv Dodika i Čovića podnio Policijskoj upravi Teslić.

Prijava je podnesena i protiv NN osoba koja su bila sa njima u pratnji prilikom posjete Zagrebu, odnosno Beogradu, kao i radnika DGS-a koji su propustili da se ove osobe upute u dalje formalne procedure. Smatram da su navedene osobe, prije svega, ugrozile zdravlje svojih porodica i prijatelja, a posljedično i svih ostalih kontakata. Da se razumijemo, niko nije naivan da posmisli da će Tužilaštvo naprasno početi da radi svoj posao, ali bitno je da ostane pisani trag“, navodi se u saopćenju Stefana Blagića, predsjednika UG ReStart.

Dodik je 23. marta bio u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Čović je 24. marta bio u Zagrebu gdje se susreo s vrhom Hrvatske, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh