Politika

Šarović: Siromaštvo kuca na naša vrata, narod se mora probuditi

Republika Srpska je na pragu najveće krize. Godine 2008. bila je velika recesija, ali ovo sad je i jače i dominantnije. Siromaštvo kuca na naša vrata, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, saopšteno je iz ove stranke.

Mirko Šarović - Vijesti.ba

Šarović je ponovio da vanredno stanje nije opravdalo očekivanja jer je stanje gore nego u FBiH.

“Vanredno stanje poslužilo je za nezakonite javne nabavke. Vlast je raspisala preko 230 miliona KM za javne nabavke, uglavnom za softvere i informacione tehnologije a ne i za zdravstvo”, kazao je Šarović, prenosi N1.

Šarović je naglasio da je trenutni saziv Savjeta ministara najgori u BiH od 1996. godine na ovamo i da treba da ode u istoriju. On dodaje i da je vanredno stanje uvedeno zbog virusa korona poslužilo za mnoge malverzacije i da je krajnje vrijeme da se to ukine.

“Ne znam kakvim je umovima palo na pamet da utroše pet miliona KM za navodnu pokretnu bolnicu koja se trebala izvesti u Vijetnam. To zdrav mozak nije mogao da uradi. Nadležni organi treba da ispitaju nabavku poljske bolnice u vrijednosti od 5 miliona KM”, jasan je Šarović.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima Šarović je naglasio da Srpska demokratska stranka planira da ima kandidata za načelnika u svakoj opštini ali da je spremna u svakom gradu da razgovara sa ljudima koji imaju viziju razvoja te sredine.

“Ne bježimo od tih razgovora. Velike promjene uvjeren sam da će se desiti u Hercegovini, u Trebinju ako se neke stvari poslože, vjerovatno i u Prijedoru jer mislim da će Prijedor biti iznenađenje ali i Banja Luka u kojoj će biti zajednički kandidat opozicije. Sposobni smo da donesemo tu istorijsku promjenu u najvećem gradu Republike Srpske”, zaključio je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh