Politika

Borenović: “Dodik je najobičniji lažnjak i varalica koji ponekad loše glumi”

Istina je da je Milorad Dodik antievropski političar koji ne želi vladavinu prava, slobodne javne medije i fer izbore i koji će sve učiniti da zaustavi dolazak evropskih vrijednosti i standarda u RS i BiH – ponovio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

Ne vjeruje u Dodikove izjave o evropskoj perspektivi.

– Dodik je najobičniji lažnjak i varalica koji ponekad loše glumi da zagovara evropske perspektive, a zapravo mrzi EU kao mjesto u kojem postoje pravila, red, normalne plate, penzije, zakoni jednaki za sve – kazao je Borenović.

U pisanoj izjavi negira Dodikove navode da ga je spomenuo prilikom video konferencije lidera Evropske narodne partije – Zapadnog Balkana.

– Iako ga nisam spomenuo tokom video – konferecencije EPP-Zapadni Balkan, ovo mislim o njegovim političkim stavovima, što sam javno rekao više puta, posebno nakon njegovog antievropskog brutalnog napada prije dvadesetak dana uoči dobijanja pomoći EU – dodao je Borenović, prenosi “Fena”.

Pozvao je Dodika da se ne krije iz RS.

– Dodik neka prestane da se kukavički krije iza RS-a, jer je on nije stvarao, nego je od nje uzimao, uzurpirao je, umanjivao i slabio – tvrdi predsjednik PDP-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik jučer je rekao da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović među “ljudima koji žele da kleveću RS”.

– Bio je skup narodnih partija Evrope i jedina pamet Borenovića je bila da kleveće Milorada Dodika i RS, da smo protiv evropske orijentacije… Nisam čovjek kao on, jer nisam spreman da zbog neke evropske priče kažem – pa, nije važno ima li RS-a – naveo je.

Dodik je dodao da ne prihvata evropske integracije gdje bi se gubio promil snage RS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh