Region

U Makedoniji privedene dvije osobe u okviru međunarodne istrage o trgovini drogom

Odjel za borbu protiv organiziranog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije, u saradnji sa Jedinicom za podršku Švicarske, danas je priveo dvoje osumnjičenih u okviru međunarodne istrage o trgovini narkoticima.

Hapšenje - llustracija/Nezavisne.com

Osumnjičeni su privedeni na osnovu traga o transakciji novca u vrijednosti 2,5 miliona faranaka, sumnjivog porijekla, za koji se pretpostavlja da bi mogao biti prihod od trgovine heroinom u Švicarskoj, javlja Anadolu Agency.

Policija je izvršila pretres domova dvoje osumnjičenih i prostorija jedne turističke agencije. Zajedničkom istragom makedonske i švicarske policije o trgovini i krijumčarenju heroina uočena je transakcija velikih količina novca u kratkom periodu iz Švicarske u Makedoniju. Radi se o 2,5 miliona švicarskih franaka sumnjivog porijekla.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedinije ranije je objavilo saopćenje u kojem se navodilo da je u Švicarskoj u okviru akcije suzbijanja trgovine drogom privedeno dvoje osumnjičenih kod kojih je nađeno 25 kilograma narkotika. Osumnjičeni su građani Makedonije. Oni su ranije također bili privedeni u operaciji u kojoj je zaplijenjeno 100 kilograma heroina, no zbog pomanjkanja dokaza, obje osobe su puštene na slobodu.

Jedna od dvije danas privedene osobe brat je osobe koja je u Švicarskoj prije 20 godina privedena zbog trgovine drogom i osuđena na 18 godina. Osumnjičeni se bave građevinom i trgovinom automobilima zbog čega policija sumnja i na mogućnost pranja novca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh