Region

Makedonski novinari protestovali zbog prijetnji smrću novinaru Borjanu Jovanovskom

Na protestima koje je organizovalo Vijeće novinara Makedonije učestvovalo je više od 100 osoba, uglavnom novinara

No image - Haber.ba

Grupa makedonskih novinara su vijenac, koji je jučer ostavljen pred kuću urednika “Nove TV” Borjana Jovanovskog, danas ostavili pred zgradu Vlade u Skoplju u znak protesta zbog sve većih prijetnji novinarima u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Na protestima koje je organizovalo Vijeće novinara Makedonije učestvovalo je više od 100 osoba, uglavnom novinara.

Svetlana Jovanovska, Borjanova sestra, okupljenima je kazala da je jučer upućena ozbiljna prijetnja njenom bratu, njoj i drugim novinarima koji pišu protiv vlasti.

Istakla je kako ne razumije zašto takve prijetnje novinarima u jednoj demokratskoj zemlji.

“To je barbarski način komunikacije i što je najgore to postaje sve opasnije. Nadam se da će ove prijetnje smrću konačno prestati”, rekla je Jovanovska.

Urednica “Nove TV” Biljana Sekulovska je istakla kako je više ne iznenađuju napadi na novinare.

“Tražimo da se novinaru Jovanovskom osigura policijsko obezbjeđenje”, rekla je Sekulovska.

Istakla je da su danas vijenac bacili spred zgrade Vlade kako bi skrenuli pažnju na okolnosti pod kojima je neko uputio takvu prijetnju.

Sinoć je pred kuću novinara Borjana Jovanovskog, koji je poznat po oštrim tekstovima protiv vlasti, ostavljen vijenac na kojem je pisalo “Posljednji pozdrav”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh