Region

Nema novih dokaza za pokretanje istrage o pogibiji Trajkovskog

Ponovljena istraga o padu aviona u kome je poginuo bivši makedonski predsjednik Boris Trajkovski i osmočlana makedonska delegacija nije otkrila nove dokaze za pokretanje krivičnog postupka.

Boris Trajkovski - Arhiva

Makedonsko Tužilaštvo saopštilo je da iz do sada utvrđenih činjenica u predmetu, kao i iz izvještaja Međunarodne komisije za ispitivanje uzroka nesreće i iz drugih materijala, u poređenju sa prethodnim izvještajim i dokazima, nema novih okolnosti koje bi dovele do donošenja drugačije odluke od predhodno usvojene Rezolucije, javlja Srna.

U saopštenju se navodi da Tužilaštvo ne isključuje mogućnost ponovnog ispitivanja nesreće. U Makedoniji i BiH danas je obilježeno 12 godina od smrti bivšeg predsjednika Borisa Trajkovskog i njegove delegacije. Avion makedonske Vlade u kome su se nalazili makedonski predsjednik Boris Trajkovski, savjetnici iz njegovog kabineta Dimka Ilkova Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanova, radnik makedonskog MIP-a Mile Krstevski, članovi obezbjeđenja Boris Velinov i Ace Velinovski, kao i piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski pao je 26. februara 2004. godine u ataru sela Rotimlje kod Mostara.

Makedonska delegacija putovala je u Mostar na Međunarodnoj konferenciji o investiranju u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh