Region

“VIDJELA SAM NOGICE KAKO VIRE, NISAM ZNALA DA LI MI JE DIJETE ŽIVO”: Ispovijest Beograđanke kojoj se u dječjoj sobi obrušio plafon!

Srbiju je šokirala priča sa beogradske Bežanijske kose, kada je plafon stana pao iz čista mira, i to u sobi u kojoj je spavala beba. Pukom srećom dijete je nepovrijeđeno, ali izbezumljena majka traži odgovore – kako je moguće da se desio takav propust, i čiji je peh to što je njeno dijete umalo nastradalo usred stana.

Maša Zarić - Espreso.rs

Ekipa portala “Espreso” posjetila je Mašu Zarić u čijem se stanu dogodila ova nezamisliva nezgoda, koja nam je prepričala cijelokupnu dramu. Ona je prethodno objasnila da ni u firmi koja je izgradila stan, niti u inspekcijama kojima se obraćala – niko nije reagovao na ovaj incident!

Maša je utrčala u sobu kada je čula ogromnu buku i vidjela oblak prašine ispod vrata. Ono što je osjetila u tom trenutku ne može da se opiše riječima.

“Utrčala sam u sobu i odsjekla sam se. Nisam znala da li ću zateći dijete živo. Vidjela sam samo noge koje vire sa kreveta i – tišina. Ni glasa. Hvala Bogu, spavao je i sve je bilo u redu, ali je malo falilo. Komadići plafona su bili u krevetu, ali nije bilo posljedica.”

Maša je takođe rekla kako su njena djeca plakala jer su se uplašila za život brata. I dalje su pod stresom i ne osjećaju se sigurnim. Takođe, ona nije spavala od kada se desio incident jer se plaši.

Ovo što se desilo je bio “ruski rulet” i vrlo je moguće da sutradan otpadne plafon u drugoj sobi. Ova porodica živi u strahu, a niko joj nije izašao u susret.

“Pozovem firmu koja je gradila zgradu i kažem da se obrušio plafon u sobi u kojoj mi spava dijete, a žena mi kaže: I? Moje traume će proći, ali šta ako se ovo desi nekom drugom, ova firma je samo ovdje izgradila tri identične zgrade?”, pita se Maša koja će se, kako kaže, boriti da se ovo ne desi nijednoj drugoj mami.

Niko nije želio da preuzme odgovornost. Maša je prvo pozvala Gradsko stambeno preduzeće Beograda, koje radi 24 sata, ali su joj rekli kako nemaju veze sa njenim slučajem jer se plafon nije obrušio zbog zemljotresa ili poplava. Zatim je pozvala komunalnu policiju koja ju je uputila na komunalnu inspekciju. Ujutru je otšla u opštinu na Novom Beogradu kod komunalne inspektorke koja joj je saopštila kako ona nije slučaj za njih.

Ona je prebacuje je kod srbijanske Građevinske inspekcije koja takođe nije nadležna, da bi je zatim poslali kod pravnika. On joj savjetuje da unajmi advokata i tuži firmu koja je izgradila zgradu, ali obzirom na dužinu procesa i troškove, Maša odlučuje da se ne upušta u takav proces.

Direktori nisu tu (?)

U firmi koja je izgradila pomenutu zgradu nije se moglo doći do informacije o ovom slučaju.

“Ne mogu da vam dam nikakve informacije, žena jeste zvala, ali još nema nikakve pismene žalbe”, rekla nam je službenica na centrali, koja nije mogla da novinare uputi na direktora ili nekog odgovornog u firmi koji bi nam dao adekvatan odgovor. Danas, kako tvrdi, nisu u firmi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh