Region

TUŽNA PRIČA O POGIBIJI SRBIJANSKIH PILOTA: Dejan je jednom preživio pad aviona

Vojni avion “Galeb 4” srušio se jutros oko 10.30 sati na području sela Slatina kod Šapca u Srbiji. U avionu su bila dva pilota. Tri ekipe hitne pomoći iz Šapca upućene su na lice mjesta, a na lice mjesta uputili su se i predstavnici Vojske Srbije.

Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk - Doznajemo

Avion je pao u blizini kuće Milete Mladenovića, i tu je nastao ogroman krater. Prema riječima svjedoka vojni avion je pao u blizni pomoćnih objekata što je izazvalo strah mještana među kojima nema povrijeđenih. Svjedoci su rekli da je avion nisko preletio preko sela Varna.

Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk nastradali su u padu aviona Galeb G4 u selu Slatina, nedaleko od Šapca. Potpukovnik Nenad Đure Ćulibrk rođen je 30.09.1968. godine u Virovitici. Obavljao je dužnost referenta u Odsjeku za vazduhoplovnu podršku Odjeljenja za operativne poslove Komande RV i PVO, piše “Telegraf“…

Na službi u Vojsci Srbije je od 20.07.1991.godine. Tokom vojničke karijere obavljao je niz dužnosti i više puta je nagrađivan i pohvaljivan. Potpukovnik Ćulibrk bio je nastavnik i instruktor letenja, nosilac je Zlatnog letačkog znaka.

Potpukovnik Ćulibrk je bio oženjen i ima dvoje djece.

Kapetan Dejan Anđelko Pandurović rođen je 15.04.1978. godine u Vrbasu. Na službi u Vojsci Srbije je od 2001. godine.

Obavljao je dužnost pilota, ujedno nastavnika letenja u 1. avijacijskom odjeljenju 252. školsko trenažne avijacijske eskadrile u 204. vazduhoplovnoj brigadi.

Tokom karijere obavljao je više letačkih dužnosti i za svoj rad nagrađivan je i pohvaljivan.

Kapetan Pandurović je bio oženjen i otac je dvoje dece. On je jednom izbjegao smrt, u padu vojnog aviona 24.10. 2000. godine.

Tada je bio kadet na obuci i letio je sa majorom Asimom Pandžićem u naselju Rakića Kuće kod Podgorice, kada su Super Galebu G4 otkazali motori.

Obojica su se uspješno katapultirali. Nažalost, Dejan nije izbjegao smrt 17 godina kasnije u Slatini kod Šapca.

Iza sebe je ostavio dvije kćerkice i suprugu, a za samo 8 dana, 15. aprila trebao je proslaviti 39. rođendan. Ćulibrk (49) je nastradao nedaleko od Šapca, grada u kojem je živio.

U septembru prošle godine udao je kćerku, bio je pred penzijom, ali ovaj let ga je koštao života, a njegovu porodicu, kao i Dejanovu, zavio u crno.

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uputili su se ka mjestu nesreće.

Avion Galeb 4 (G-4 super galeb) je domaći školsko-borbeni avion s turbomlaznim motorom, namjenjen za prelazno školovanje pilota. Sekundarna mu je borbena namjena za dejstvo protiv ciljeva na zemlji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh