Region

Dragan Đilas – Bajrakli džamija se sama zapalila, a Bris Paton je izvršio samoubistvo

Lider Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se prošlosedmičnom oslobađajućom presudom optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije tvrdi da se ta džamija sama zapalila.

No image - Haber.ba


Dragan Đilas (Foto: Arhiva/Anadolija)

Borba protiv korupcija

„Došlo se do situacije u kojoj se maltene tvrdi da se Bajrakli džamija sama zapalila, a uskoro ćemo valjda shvatiti da je Bris Paton izvršio samoubistvo”, rekao je Đilas u obraćanju medijima povodom godišnjice rada i najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije.

On je rekao da se aktuelna borba protiv korupcije “sprovodi samo protiv članova DS-a, a ne članova vladajućih stranaka”.

Lider demokrata je o najavljenoj rekonstrukciji srbijanske vlade rekao da je to „zabava za narod tokom leta”.

„Ako je vlada najbolja, onda su i ministri njabolji, pa zašto onda temeljna rekonstrukcija. Nisam do sada nikad čuo da se menjaju najbolji”, kazao je Đilas i nagovijestio da će jedan koalicioni partner, ne precizirajući koji, biti izbačen iz vlade.

Đilas je podvukao da je realnost Srbije ekonomska katastrofa: smanjenje plata i penzija, povećanje nezaposlenosti i zaduženosti, a bez ikakve ideje kako to da se mijenja.

Srbija na granici bankrota

„Zemlja je dovedena na granicu bankrota, 40 hiljada ljudi je ostalo bez posla, zaduženi smo četiri milijarde više, dvije milijarde je deficit, gotovo sva javna preduzeća bilježe najveće istorijske gubitke”, ocijenio je Đilas.

On je podsjetio da su zakonom o amnestiji „hiljade kriminalaca pušteni na slobodu, a neki od njih su bili optuženi za najteža krivična djela koja su u međuvremenu ponovili”.

Prema Đilasovim riječima, u Srbiji se nakom posljednji godinu dana ne živi bolje.

„Srbija je u ogromnoj krizi, prestanomo da pričamo šta se dešavalo od 90. do 2000.  i zašta su oni krivi i šta se dešavalo od 2000. do 2012. i zašta smo po njima mi krivi. Hajde da ostavimo iza nas prostor i da pokušamo da se dogovorimo o konkretnim stvarima”, rekao je Đilas iznoseći prijedlog da dogovorom dođu do datuma izbora.

(oslobođenje.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh