Region

Obezbjeđenje splavova izaziva incidente – Dilaju drogu naveliko i udaraju dok ne ubiju!

Fedora Frimermana (30) su ubili rukama. Oružje im nije ni trebalo. Svi su nabildovani, jaki. Udarali su ga do smrti. Nije im ni palo na pamet da pozovu policiju, kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije koji je vodio akciju hapšenja pripadnika obezbjeđenja splava “Saund”, osumnjičenih da su u četvrtak ujutru Frimermana pretukli nasmrt, a njegovom drugu Milanu M. (39) nanijeli teške povrede od kojih se oporavlja u bolnici.

No image - Haber.ba


Fedor Frimerman (Foto: kurir-info.rs)

Osumnjičenima Denisu P., Negomiru U. i Dejanu M., poslije saslušanja kod istražnog sudije, određen je jednomjesečni pritvor. Sva trojica tvrdila su da su prvi napadnuti, da su dvojica mladića bila pijana, da su ih zato izveli i da nisu imali namjeru da ubiju Frimermana.
 
U policiji, međutim tvrde da je prema izjavama očevidaca, napad na Frimermana i njegovog druga Milana bio brutalan i da nisu imali nikakve šanse protiv nabildovanih pripadnika obezbjeđenja. Obezbjeđenje je, kako tvrde očevici, dvojicu mladića odmah oborilo na zemlju, a zatim su ih rukama i nogama tukli duže od deset minuta.
 
– Uhapšeni tvrde da su Frimerman i njegov drug bili pijani i da su prvi nasrnuli na njih. Čak i da je bilo tako, dužnost obezbeđenja bila je da pozovu policiju, jer jedino policija ima zakonsko pravo da interveniše. Situacija je riješena na tragičniji način. Kad su u pitanju splavovi i njihova obezbjeđenja, problem je što oni odmah udaraju. Ne opominju. To se desilo na “Saundu” sada, ali je to generalno česta pojava, kodeks obezbeđenja – kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.
 
On navodi i da zbog tog takozvanog kodeksa obezbjeđenje splavova skoro nikada ne zove policiju ukoliko dođe do incidentne situacije.
 
– Zato se i događaju ovakve tragedije – kaže ovaj izvor.
 
Splavovi su, prema podacima policije, najincidentnija mjesta u Beogradu, koja preko takozvanog obezbjeđenja kontrolišu kriminalci, narko-bande, navijačke grupe.
 
– Obezbjeđenje “Saunda” ne pripada navijačkim krugovima, tu rade momci iz nekog polukriminalnog svijeta, ali većina splavova je u ozbiljnim narko-poslovima jer je to najozbiljnije i najjače tržište droge. Policija zato tu i nije poželjna. Droga se diluje naveliko, iza posla stoje ozbiljni igrači, kriminalci, navijačke grupe koje su upravo preko obezbjeđenja u stalnom ratu za tržište, zato su tu i česti sukobi između njih – objašnjava izvor.
 
On navodi da je najveći problem to što rad splavova niko ne kontroliše.
 
– Većina radi preko dozvoljenog radnog vremena, alkohol se služi i maloljetnicima, a iza VIP loža, koje čuva obezbjeđenje, diluje se droga – kaže ovaj izvor, navodeći da je policija samo tokom ljeta na splavovima intervenisala više stotina puta, nikada na poziv obezbjeđenja.

(blic.rs)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh