Region

Dragan Marković Palma – Srbija dobila izlaz na more!

Srbijanski grad Jagodina će od Grčkih gradova Hrisopuli i Katerini dobiti na poklon najmanje pet hektara obale na Egejskom moru, rečeno je u petak uveče na sastanku u turističkom mjestu Paralija, na kome su Dragan Marković Palma, predsjednik Skupštine grada Jagodina i gradonačelnici Hrisopulija Savas Mihalidis i Katerini Savas Hionidisa saopštili detalje razgovora.

No image - Haber.ba


Dragan Marković Palma (Foto: Arhiva)

“Vidite li ovo, ovde je Keramoti, preko puta je ostvro Tasos i to je srpska zemlja. Tu smo poboli zastavu Srbije u pijesak. Drago mi je što je Hrisopuli ekonomski napredan grad”, sav ushićen Marković je saopštio na sastanku čitajući podatke sa karte urbanističkog projekta uređenja površine koju je Jagodina dobila na poklon od Hrisopulija.

“Nismo zaboravili našu obavezu da dio obale poklonimo Jagodini. Cilj je da dovodemo Srbe na našu obalu i da oni budu naši domaćini, a ne naši gosti. Donijeli smo projekat za hotel od 300 osoba uz pun sportski sadržaju u vidu terena za fudbal, tenis, košarku i ostale sportove, kao i uređeni zeleni pojas oko tog objekta. Sve se to nalazi na obali mora, preko puta ostrva Tasos!”, rekao je gradonačelnik Hrisopulija Savas Mihalidis.

Gradonačelnik Katerini Savas Hionidis je ponovio da će i taj grad prihvatiti poziv za bratimljenje sa Jagodinom i da će na poklon dati više od pola hektara obale Egejskog mora na potezu Paralija-Olimpik Bič.

(beta)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh