Region

Hrvatska – Vozač autobusa vozio 130 na sat i koristio dva mobitela

"Šta nemoj?! Viruj mi da se nije još rodija ko bi ga moga spasit! Dobit će po kratkome postupku otkaz, pa neka budala gine dok stoku voza, a ne moje putnike", jasno poručuje Mate Jujnović, vlasnik “Prometa” iz Makarske, čiji je vozač snimljen kako tokom vožnje autocestom šalje poruke na dva mobilna telefona istovremeno.

No image - Haber.ba


Vozač autobusa (Foto: nezavisne)

Jujnović je, razumljivo, ostao šokiran nakon što smo ga suočili s fotografijama na kojima se pretili “Prometov” vozač jasno vidi kako laktovima “drži” volan, dok razrađenim palčevima tipka na dva mobilna telefona odjednom. Još je i naočare za čitanje stavio kako bi bolje vidio što piše, prenosi Slobodna Dalmacija.

Otkaz je, ističe Jujnović, jedina opcija, jer ne želi da mu zbog jednog, bolje da ga ne citiramo, čitava firma dođe na loš glas.

“Trudim se ka pas, borim se na sve strane, a onda mi se dogodi jedan ovaki krele i sve šta radin baci u vodu. Tolika mi je sad muka da bi se najrađe ubio. A njega mi više ne spominjite, za me ne postoji, neka se, faking, oko kuće tako voza, a ne u mojoj firmi”,  bijesno će Jujnović.

Fotografije je “Slobodnoj Dalmaciji” poslao čitalac koji je i sam bio u dilemi treba li s njima izići u javnost, no prelomio je, kaže, zbog činjenice da je ne samo riječ o profesionalnom vozaču nego i da su korištenje mobionog telefona i vožnja laktovima trajali toliko dugo da su i putnici počeli glasno protestvovati.

“Malo me mučilo to što čovjek može ostati bez posla, tu je i familija, dica, gladna usta, ali brajo se samo smješkao na primjedbe putnika i nastavljao po svome”, piše čitatelj “Slobodne”, koji je nesavjesnog vozača snimio 9. septembra  na liniji koja iz Splita u devet sati ujutro polazi za Zagreb.

O kojem se tačno vozaču radi, Jujnović  je obećao  otkriti. Mora, kaže, čitavu stvar prvo ispitati. Iako, i sam je svjestan, sve je tu jasno.

“To je nenormalno i neoprostivo ponašanje. Iskreno,  volio bi da nikad nisam u Hrvatsku doša, jer na Novome Zelandu, di sam trideset godina radio, niko ovako nešto ne bi ni promislija napravit. Teško je reć sa slike šta on točno radi, ali ja mislin da ne šalje poruke, jer je on, virujte mi, toliko star da i ne zna utipkat poruku. Prije će bit da ga je neko nazva i pita nečiji broj, pa da je iša u drugome mobitelu nać mu broj. Ali, briga me, ne mere kod mene falit, otkaz mu ne gine. More ga jedino spasit ako je triba za Božić ić u penziju, pa da ga ove zadnje dane pribacin na lokalne linije. Da ga svi vide – zaključuje Jujnović.

(nezavisne)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh