Region

“NE DAO BOG NIKOM”: Brat ubijenog Dejana ispričao potresne detalje jučerašnje tragedije

U mjestu Gola, na samoj granici Hrvatske s Mađarskom, jučer je u poslijepodnevnim satima ubijen Dejan Slivar (46), samohrani otac troje djece, stočar i ratni veteran.

No image - Haber.ba

Ovog oca troje maloljetne djece ubila je njegova nevjenčana supruga Slađana. Portal “Podravski.hr” neslužbeno javlja kako je Slađana bila u visokoj trudnoći, a ubila ga je iz navodno ljubomore.

Slivara je izbola kuhinjskim nožem nanijevši mu smrtonosne povrede. Prilikom napada i sama je povrijedila ruku kojom je držala nož pa je zbog toga, nakon što je policija upala u kuću u kojoj se dogodio strašan zločin, prebačena u Opću bolnicu u Koprivnici. Slivar se, prema svemu sudeći, branio od nasrtaja svoje nevjenčane supruge.

Kad je policija oko 17.40 došla na lice mjesta, Slivarova nevjenčana supruga odbila ih je pustiti u kuću pa su morali ući na silu. Prizor koji su zatekli ih je šokirao – Slivar je nepomično ležao u lokvi krvi, a njegova djeca bila su u tolikom šoku da su se nekontrolisano tresla.

Slivarova djeca sinoć su, uz saglasnost Centra za socijalnu zaštitu, zbrinuta u kući njegovog brata u Goli, inače poznatog koprivničkog mesara. Djeca su pod stalnim nadzorom socijalnih službi i pružena im je stručna pomoć.

“Da, djeca će ostati kod mene. Odlučeno je. Sinoć su kod mene došli svi četvero, troje Dejanove djece i Slađanino jedno. Dejanova djeca ostaju kod mene, a Slađanino je već kod drugih udomitelja”, izjavio je Dejanov brat.

Otkrio je kako je Slađana boravila neko vrijeme na psihijatrijskom odjelu.

“Slađana je bila na psihijatriji prije nego što se vratila Dejanu. Imala je probleme, nije bila u redu. Bili su zajedno dvije ili tri godine. Došla je iz Delnica, nisam siguran, negdje od dolje”, navodi Davor.

Upitali smo ga je li razgovarao s djecom.

“Jesam, katastrofa. Ne dao Bog nikome takvo nešto, to naš kraj ne pamti. Takvo nešto se ovdje nije nikada dogodilo”, tvrdi Davor.

Mjesto ubistva u Hrvatskoj – Index.hr

“Brat je kupio tri kuće, svakom djetetu po jednu. Stalno je štedio. Brinuo se za svoju djecu, bio je brižan otac. I stan u gradu, sve su djeca imala. Ostao je bez žene prije pet godina, umrla je od raka. A sad ovo. Tuga i jad”, nastavlja brat.

SVI SU BILI UNUTRA

Opisao je detalje jučerašnje tragedije.

“Dejanova djeca imaju 15, 14 i 11 godina. Najstarija je kćerka, a sin ide u osmi razred. Najmlađa kćerka ide u peti razred osnovne škole”, otkriva Davor Slivar.

“Svi su bili unutra kad se to dogodilo, svi troje. Sve su vidjeli. Dejan je izdahnuo malom na rukama”, priča potreseni Davor.

“Mala, najmlađa, istrčala je nakon toga vani. Sva sreća pa je doktor udaljen par kuća. Pronašla ga je. Doktor je utrčao unutra i izvadio ostalu djecu vani. Ona je napadala i drugu djecu. Malog je zarezala. Zarezala ga je po nozi. Zatim je krenula na drugo dijete. Krenula je na drugo dijete, ovu najstariju. Ona je počela vikati. Ja sam za to vrijeme bio kod kuće, nekoliko kuća dalje. Upravo sam došao s posla i malo legao. Za minutu sam bio kod Dejana”, izjavio je Davor Slivar u razgovoru za “Index“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh