Region

Moguće ukidanje roaminga za sve zemlje Zapadnog Balkana

Na samitu EU – Zapadni Balkan u Sofiji, koji će biti održan 17. maja, mogla bi ponovo da bude aktivirana inicijativa i potpisan sporazum o ukidanju rominga za sve zemlje Zapadnog Balkana.

Roaming - Ilustracija/Twitter

”Nakon što je Bugarska preuzela predsjedavanje EU, oni su reaktivirali tu inicijativu i najavljuju da bi na samitu u Sofiji mogao da se potpiše sporazum o ukidanu rominga i za sve zemlje Zapadnog Balkana i pristupanje toj evropskoj direktivi, što znači da bi roming bio potpuno ukinut”, rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u vladi Srbije.

Ljajić je napomenuo da, ipak, ne može sa sigurnošću da potvrdi da li će se to i dogoditi. On je podsjetio da je ranije postojala inicijativa za potpuno ukidanje rominga na prostoru Zapadnog Balkana, odnosno da se i te zemlje priključenje tzv. Direktivi za ukidanju rominga u EU, koja je za članice EU potpuno i ukinula roming, pišu “Poslovnenovine“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh