Region

Preminula trudnica molila supruga – "Daj doktorima pola plate da me spasu"

Marijana Gavrilović, sestra preminule trudnice Suzane Milovanović, izjavila je za „Blic“ da je njena sestra neposredno prije nego što je umrla poručila suprugu Ivanu da polovinu plate da doktorima kako bi počeli da brinu o njoj jer nije više mogla da izdrži bolove.

No image - Haber.ba


Suzana (lijevo) sa sestrom Marijanom (Foto: Blic)

Marijana kaže da je njena sestra mogla da iznese puno toga, ali da je nakon takve rečenice bilo jasno da joj je mnogo teško.

– Kod kuće je Suzu čekala ćerka Elena od četiri godine, a ona je htela da te pare da doktorima, koji primaju platu za njihov rad. Ja ne mogu sebi da oprostim što je nisam iščupala odatle protiv njene volje, što je nisam spasla umesto vas stručnih lica, što je nisam lečila samo svojom ljubavlju, bolje bih joj pomogla – priča Marijana.

Marijana Gavrilović, sestra Suzane Milovanović koja je prošle subote preminula na Odeljenju ginekologije u Bolnici u Kraljevu u drugom mjesecu trudnoće, poslala je otvoreno pismo Zvonku Veselinoviću, direktoru ZC “Studenica”, u kojem je rekla da je potpuno sramotna i neprofesionalna njegova izjava da je njena sestra preminula usljed iznenadne smrti i da nije davala znake da je težak bolesnik.

– Da li je možda Veselinović lično otišao kod moje sestre i pitao je kako se oseća? Ili je to uradio neko od njegovih kolega sa Odeljenja ginekologije? Nije. Suzana je na to odeljenje primljena zbog napada bubrega. Zar je trebalo da vučemo doktore za rukav i da im pričamo da je moja sestra imala operaciju bubrega, da je pre nepunih godinu dana imala spontani pobačaj sa istim simptomima kao sada – kaže Marijana.

Ona kaže da nisu uopšte razmišljali o tome da dovedu specijalistu za bubrežne bolesti, kako bi sa svim mogućim analizama i snimanjima ispitali koliko je Suzanino stanje loše, i da li ta trudnoća ugrožava njen život, odnosno da li ti bubrezi mogu da izdrže tu trudnoću.

– Posle nekoliko dana njenog bola i povraćanja, pitala sam je, neka mi Bog oprosti: “Suki, zašto ne završiš to, imaš već ćerku Lenu, mlada si, biće vremena za drugo?”.

Ona mi je, međutim, odgovarala: “Šta mi to govoriš, neću ni da razgovaram o tome” – prepričava Marijana jedan od susreta sa sestrom.

Marijana kaže da kada je njihova majka Danica došla da vidi svoju mrtvu kćerku, sačekao ju je bolničar koji ju je utišavao i skretao pažnju da bude tiha kad se bude opraštala od nje.
Neodgovorna izjava direktora “Studenice”

Dragan Arsić, predsjednik Udruženja za medicinsko-pravnu pomoć iz Kraljeva, rekao je da je teško govoriti o uzroku smrti dok ne stigne obdukcioni nalaz, ali da je neodgovorna izjava direktora Zvonka Veselinovića da je u pitanju iznenadna smrt.

– S obzirom na to da je interna obdukcija često neobjektivna, neophodno je da nepristrasna lekarska komisija utvrdi da li su ispoštovani standardi i principi u lečenju ove mlade trudnice – izjavio je Arsić.

 – Tragedija

Suzana Milovanović (29) iz Kraljeva umrla je 2. novembra na Ginekologiji u drugom mjesecu trudnoće, poslije mesec dana provedenih na infuziji. Ona je povraćala i krvarila sve vrijeme dok je ležala u bolnici.

– Kćerka

Suzana je ostavila iza sebe, pored supruga Ivana i kćerku Elenu od četiri godine. Prije godinu dana je imala spontani pobačaj sa istim simptomima.

– Bahato

Prema riječima porodice, Suzani je sve vrijeme u bolnici bilo loše, a medicinari se pred njima raspravljali čija je nadležnost da pomogne trudnici.

– Policija

Porodica preminule Suzane podnijela je zahtjev policiji i sudu da se uradi obdukcija i otkrije uzrok smrti i alarmirala javnost jer, kako kažu, “Suza je zauvek otišla, ali bismo voleli da budemo primer drugima kako se nešto slično više ne ponovi”.

(blic.rs)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh