Region

Srbija – Tukao rodbinu zato što mu nisu došli na slavu! (FOTO)

To što prvi put nisu otišli na slavu Svetog Arhangela kod rođaka, skupo je preksinoć koštalo porodicu Stošić iz Malog Mokrog Luga u Srbiji.

No image - Haber.ba


Unutrašnjost kuće porodice Stošić (Foto: Blic)

Domaćin slave Adam T., u pola tri ujutru najprije je Stošićima gađao prozor staklenim flašama i mačem, zatim ušao sa prijateljima u kuću, lomio, prijetio i tukao ujaka. Jednog od policajaca koji su došli na poziv ujeo je za ruku. Svi su završili u Urgentnom centru, a Adam T. u pritvoru.

Ovakav, filmski scenario niko od članova porodice Stošić nije mogao ni da nasluti. Stošići, koje inače zid dijeli od kuće Adama T., godinama su išli kod njega na slavu. Ove godine prvi put nisu.

“Nismo otišli na slavu jer smo se prije dva mjeseca malo posvađali oko psa. Oko pola tri, čuli smo lomljavu stakla. Suprug i ja odmah smo sišli da vidimo šta se dešava. Prozor od dnevne sobe je bio polomljen, srča je bila svuda, razbijen je i televizor. Vidjeli smo Adama kako stoji na betonskoj ogradi i baca flaše na naš prozor. Muž ga je pitao zašto to radi, a on je rekao da je to zbog toga što mu nismo došli na slavu”, priča u šoku Milena Stošić, medicinska sestra, koja sa suprugom Ivanom živi u kući, na 30 metara od domaćina gdje su bili pozvani na slavu.

Buka i lomljava je razbudila i komšije, koje su vikali da neko treba da pozove policiju.

“Djeca su vrištala. Sin (10) je izgubio dah, počeo da drhti i povraća, kćerka (12) je dobila vrtoglavicu. Kasnije smo ih odveli u Institut za majku i dokete. I dalje ne mogu da se smire, prestravljeni su jer misle da će im neko ubiti oca”, priča ona. Nakon gađanja flašama, drama se ubrzo preselila i u samu kuću.

“Adam je upao u kuću sa još nekoliko prijatelja koji su bili kod njega na slavi. Nasrnuo je na mog supruga i djevera, a svekra Savu, koji mu je ujak i koji je pokušao da ga smiri, udario je dva-tri puta pesnicom u glavu, iako zna da je nedavno bio na operaciji, pa ima plastičnu pločicu umjesto jednog dijela čela. Ubrzo su stigla dvojica policajaca, pokušali su da ga smire, jednog od njih je ugrizao za ruku. Policajci su zvali pojačanje, stigla su još četvorica. Jedva su ga savladali i njih šestorica su ga jedva iznijeli iz kuće”, priča Milena.

U čitavoj toj gunguli povrijeđen je, kako kažu, još jedan momak koji je bio gost kod Adama na slavi. I on je završio u Urgentnom centru. Zatim su i Adama odveli u Urgentni centar jer je bio povrijeđen.

Ranije su se pozivali na slave, Adam je nedavno bio kod njih na useljenju sa drugom. Familijarnih ozbiljnih sukoba nikada nije bilo. Jedina manja svađa desila se prije dva mjeseca oko – psa.

“Adamova majka napala je moju djecu da su joj otrovala psa. Svašta nam je rekla preko telefona. Moja djeca to sigurno nisu uradila, a i pas se pojavio nakon nekoliko dana i s njim je sve u redu”, kaže Milena.

(blic.rs)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh