Region

Dječak umro od posljedica gripa

Dvoipogodišnji dječak iz Bara preminuo je od posljedica gripa i to je prva žrtva gripa ove godine u Crnoj Gori, objavile su “Dnevne novine”.

Liječenje gripa - Blogspot.com

Kako se navodi, doktori se bore za život još jednog djeteta.

Direktor Dečje bolnice Saša Radović je rekao da je prije dva dana preminuo dvoipogodišnji dječak, koje je u tu zdravstvenu ustanovu dovedeno poslije desetodnevnog liječenja u bolnicama u Baru i Ulcinju, dok je drugo dijete, staro 14 mjeseci, životno ugroženo.

“Dvoipogodišnje dijete muškog spola je došlo sa komplikacijama u Institut za bolesti dece iz Opšte bolnice u Baru, nakon desetodevnog liječenja. Nezahvalno je sada davati prognoze, jer je riječ o detetu koje je imalo komplikovanu gnojnu upalu pluća. Ipak, test je potvrdio prisustvo gripa”, kazao je dr Radović, prenosi “Tanjug”.

On je kazao da je preminuli dječak adekvatno liječenje od izabranih doktora prije nego je došao u najveću zdravstvenu ustanovu, odnosno da su, kako je kazao, doktori uradili sve po kliničkom planu hospitalizacije.

“Kod nas je, nažalost, doveden u takvom stanju sa povećanim nivoom ugroženosti, da prosto niesmo mogli ništa da uradimo uprkos preduzetim mjerama intenzivne njege i reanimacije”, kazao je dr Radović.

Kada je u pitanju jednogodišnje dijete čije je stanje za sada, kako kaže Radović, životno ugroženo, brzi test bio je negativan na grip.

Objasnio je da procedura predviđa da se uz brzi, radi još jedan test, ali da se rezultati čekaju 24 sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh