Region

Hitna pomoć pacijenta skidala pola sata: Imao je tri kaputa, tri sakoa, nekoliko džempera, košulja i majica

S obzirom na nehumane uslove u kojima je čovjek živio pretpostavlja se da je duže vrijeme spavao odjeven da se ne bi smrzavao, a da je novac zašio u kaputu da mu ga neko ne bi ukrao.

Htina pomoć - Ilustracija/Blic.rs

Ekipa hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću se često na terenu nalazi u neobičnim situacijama, ali intervencija koju su jučer imali u jednom obližnjem selu nadmašila je brojne ranije za koje su ljekari i medicinsko osoblje smatrali da su – nevjerovatne, piše “Telegraf“.

Prvo ih je zapanjilo što je čovjek kome su ukazivali pomoć na sebi imao nenormalno mnogo garderobe. Potrajalo je dok su sa čovjeka skinuli tri kaputa, tri sakoa i nekoliko džempera, košulja i majica, a onda je usljedio šok.

U postavi jednog kaputa pronašli su sašiven podebeo svežanj novčanica. Prebrojali su, u kaputu je bilo 3000 eura i 3000 dolara.

Uobičajeno je da se pacijent raspremi, a lična dokumenta, novčanik i sve drugo što se kod njega zatekne preda prisutnim članovima porodice. U ovom slučaju nakon što je novac prebrojan sačinjen je zapisnik, ali je s obzirom na druge okolnosti vraćen pacijentu koji je prebačen u bolnicu u Šapcu. Novac smo predali na odjeljenje gdje je pacijent primljen da bi mu bio vraćen kada bude otpušten iz bolnice – navode u hitnoj službi.

O svemu je obaviještena policija i Centar za socijalni rad.

S obzirom na nehumane uslove u kojima je čovjek živio pretpostavlja se da je duže vrijeme spavao odjeven da se ne bi smrzavao, a da je novac zašio u kaputu da mu ga neko ne bi ukrao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh