Region

U Dubrovniku će uskoro početi gradnja džamije s minaretom

Islamski centar s džamijom i munarom u Dubrovniku trebao bi postati realnost za dvije godine.

Džamija na morskoj obali - Twitter

Naime, tada bi se, piše “Dubrovački dnevnik“, trebali riješiti svi papiri i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati.

Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekat podrazumijeva i gradnju džamije s munarom, koja će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu.

“Projekat ide svojim tokom, neće dugo proći niti dok dobijemo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u toku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskoj zajednici imamo odličnu saradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze ususret”, rekao je predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

Inače, Islamski centar dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana kojih u Dubrovniku, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, ima 1.499. Tako će napokon dobiti prostor za održavanje brojnih društvenih sadržaja, kao i prostorije za molitvu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh