Region

Skandal u Metkoviću, Hitna se osvećuje ljudima: “Dobili ste što ste tražili”

HITNA u Metkoviću tijekom vikenda ne prima pacijente već ih šalje u Opuzen. Indexu je to otkrila majka dječaka Gabrijela Bebića koji je preminuo u prosincu i to nakon što je dva dana prije smrti dva puta bio na Hitnoj, a oni su ga vratili kući. Sad nam je iz Zavoda za hitnu Dubrovačko-neretvanske županije potvrđeno da se pacijenti vikendima šalju u Opuzen, ako nisu hitni.

“Izvolite pa idite u Opuzen, ono što ste tražili to ste i dobili”

“Neki dan sam doznala od susjede da je vodila majku na Hitnu u Metković i vrata im je otvorila medicinska sestra koja im je rekla neka odu u Opuzen. Susjeda joj je rekla mogu li je liječnici tu na Hitnoj pregledati da se ne vozi u 10 km udaljen Opuzen, na što joj je sestra odgovorila: ‘Izvolite pa idite u Opuzen, ono što ste tražili to ste i dobili.’ To se odnosilo na naše prosvjede kojima smo tražili bolju zdravstvenu skrb u dolini Neretve. I ništa, sestra nije ni pozvala liječnicu, a moja susjeda je na kraju odvela majku u Opuzen. A to nije jedini takav slučaj. Ima ih dosta da ih iz Metkovića samo proslijede u Opuzen, gdje mini ambulanta radi subotom od 15 do 20 sati i nedjeljom od 8 do 20 h”, ispričala nam je Ivana Bebić, majka preminulog Gabrijela.

Poslali smo upit Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, pitali smo ih kako komentiraju tvrdnje da Hitna u Metkoviću šalje pacijente na pregled u Opuzen, a nedavno nam je stigao i odgovor. Navedeno nisu demantirali, već su rekli da u Opuzen šalju sve kojima tijekom vikenda treba zdravstvena usluga, a nisu hitni pacijenti.

Ravnatelj: Ne radi se o vitalno ugroženim pacijentima

“U Opuzenu je, sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ustrojen i započeo s radom punkt dežurstva obiteljske medicine za sve pacijente koji vikendom trebaju zdravstvene usluge, a ne radi se o vitalno ugroženim pacijentima za koje je nadležna izvanbolnička hitna medicinska služba”, rekao je za Index Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu Dubrovačko-neretvanske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, nakon prosvjeda građanske inicijative Sinovi i kćeri doline Neretve koji su tražili bolju zdravstvenu skrb, ispunio im se jedan od zahtjeva te je od 16. ožujka u Opuzenu otvoren zdravstveni punkt za posebna dežurstva koji građanima doline Neretve pruža zdravstvene usluge u danima vikenda i blagdana, kad ordinacije Doma zdravlja ne rade.

Pacijenti bez auta moraju u 10 kilometara udaljeni Opuzen jer ih na Hitnoj u Metkoviću odbijaju iako nemaju drugih pacijenata

Tamo su im na raspolaganju liječnik, medicinska sestra i sanitetski prijevoz. Ta mini ambulanta je izdvojeni dio Doma zdravlja Metković, rekao je prije par mjeseci gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan,piše Index

Međutim, kako je Ivana Bebić navela, problem je u tome kad netko nema automobil, a mora iz Metkovića ići u 10 kilometara udaljen Opuzen. Za to vrijeme na Hitnoj u Metkoviću nemaju drugih pacijenata, ali ih odbijaju primiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh