Region

Beograd: Četiri radnika stradala u jednom danu na gradilištima

U Srbiji su za 24 časa stradala četiri radnika na gradilištima, a nadležni su upozorili da poslodavci moraju da primjenjuju preventivne mjere, objavila je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

gradilište Srbija- N1

Analiza smrtnih povreda na radu u 2018. godini u Srbiji pokazala je da je svih 15 smrtnih povreda u građevinarstvu bilo od pada sa visine.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za bezbjednost i zdravlje na radu Srbije Marina Furtula istakla je da skele, posebno na gradilištima, moraju biti pravilno montirane i atestirane.

“Zaposleni moraju da budu osposobljeni za bezbedan i zdrav rad i moraju da im budu izdata sredstva i oprema za ličnu zaštitu na radu”, navela je Furtula.

Prema njenim riječima, osim obaveza poslodavaca, i zaposleni su dužni da pravilno koriste opremu koja im je izdata.

“Apel i poslodavcima i zaposlenima – pridržavajte se preventivnih mera bezbednosti i zdravlja na radu”, poručila je Furtula.

Kada je temperatura vazduha iznad 36 stepeni Celzijusovih, poslodavci su dužni da obezbijede češće pauze, prostoriju gdje radnici mogu da se rashlade, dovoljne količine vode i bezalkoholnog pića.

Meteorolozi su najavili da će vreli talas iz Sahare, koji je već zahvatio veći dio Evrope, početkom naredne sedmice stići i do Srbije, gdje se u većini mjesta očekuje temperatura vazduha od oko 35 stepeni Celzijusovih, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh