Region

Šešelj: “Milošević, Karadžić i Mladić… Muslimani, Hrvati, Šiptari, svi prisluškuju”

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je u jutarnjem programu srbijanske “Happy televizije” da njega prisluškuju već 40 godina.

No image - Haber.ba

Šešelj je komentarišući jučerašnju izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, da su službe prisluškivale Aleksandra Vučića unazad petnaest godina, rekao da su svojevremeno prisluškivani Milošević, Karadžić i Mladić:

“Mene prisluškuju jedno 40 godina. Od kada je uspostavljen komunistički režim, uspostavljeno je prisluškivanje svih stvarnih i pretpostavljenih političkih protivnika, to su radile razne službe. Objavio sam cijelu jednu knjigu koja se zove „Prisluškivani telefonski razgovori“, to su samo stenogrami prisluškivanih telefonskih razgovora koje je meni Haški tribunal dao, tu su samo dva moja razgovora prisluškivana, a da vidite Miloševića, Radovana Karadžića, Ratka Mladića… Oni pričaju, pričaju, još misle da im je veza zaštićena, muslimani su prisluškivali i dostavili Haškom tribunalu. Muslimani, Hrvati, Šiptari, svi prisluškuju. U Haškom tribunalu meni je Tužilaštvo dostavilo veliki broj dokumenata, koji su uzeti iz mog policijskog dosijea, ali i iz dosijea nekih drugih. Ja sam onda pismeno podnio zahtijev Vladi Srbije da mi se dostavi moj policijski dosije. Ako su dostavili Tužilaštvu, zašto ne bi i meni?”, rekao je Šešelj, prenosi “Kurir“.

On je komentarisao i uslove u kojima kapetan Dragan izdržava svoju kaznu, istakavši da država Srbija može pomoći, jer je on potpuno nevin.

“Ja se nisam mnogo eksponirao prema kapetanu Draganu, ali sam nekoliko puta izjavio da je on potpuno nevin osuđen, on je osuđen za izmišljene krivice i ostajem pri tome! Država bi trebala da preduzme mjere, jednostavno, da ucijeni pet-šest uhapšenih Hrvata za izmišljenu krivicu i da kaže pustite Dragana Vasiljkovića, a mi ćemo njih. On nije imao komandnu odgovornost u ratu i ni za jedno krivično djelo ga ne mogu povezati. On se držao dobro i zbog toga su Hrvati dvostruko bijesni”, rekao je Šešelj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh