Region

Ana Brnabić: Sa BiH moramo riješiti pitanje svih pitanja, to je most kod Bratunca

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o tome koji su najurgentniji sporovi koje bi Srbija trebala da riješi sa svojim susjedima. Brnabić kaže da je to pitanje granica sa Hrvatskom i BiH, ali i most Ljubovija-Bratunac.

No image - Haber.ba

“Ako me pitate šta je prioritetno, odnosno pitanje nad pitanjima, to je onda taj most, jer mi je nevjerovatno da građani koji žive tamo ustanu ujutru, vide most, ali ne mogu da pređu nego moraju da idu na druge granične prijelaze”, navodi Brnabić za “Tanjug”.

Podsjeća da postoji jasan dogovor da će Srbija finansirati most, entitet RS pristupne prelaze, a država BiH granične prijelaze i da će dati dozvolu za njihovo otvaranje, što se nije dogodilo.

Nada se da će u BiH uskoro biti formirano Vijeće ministara BiH i da će se raditi na rešavanju tog pitanja.

Kad je riječ o granicama, Brnabić podsjeća da su formirane komisije koje se bave tim pitanjem, ali ocjenjuje da u ovom trenutku nije pravo vrijeme da se sa tim nastavi, jer vlast u BiH nije formirana, a u Hrvatskoj “to nije oportuno zbog njihove pripreme za kampanju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh