Region

Prijetio da će skočiti sa zgrade, pa sišao sa krova i mirno odšetao

Muškarac koji je se nalazio na krovu zgrade u Zadru i prijetio da će se baciti, sišao je sa krova i mirno odšetao, prenose hrvatski mediji.

Policija - Poslovni.hr

Pregovori zadarske policije s muškarcem koji je prijetio da će skočiti sa zgrade Providurove palače na Trgu Petra Zoranića završili su oko devet sati, a muškarac je sišao sa zgrade, javlja “ezadar“.

Na trgu su osim policije bili vatrogasci i kola hitne pomoći, a bio je pripremljen i napuhani ‘balon’ za slučaj da muškarac odluči skočiti.

Zadarski” prenosi da na višem dijelu zida postoji i prozor, te su na pregovore s muškarcem došli načelnik Prve policijske stanice Zadar Elvis Perinčić i pomoćnik za krim policiju iz iste stanice Marin Mrkić. Muškarac je šetao krovom i ljutio se na ljude koji ga gledaju sa trga, a na trenutke je razgovarao sa policijom.

Odjednom je nestao na drugu stranu krova. Tu je prošao kroz prozor koji je bio otvoren. Sišao u prizemlje, izašao iz zgrade te odšetao. Građanin koji je otišao okolo da bi ušao u tu zgradu i kupio kartu za parking, uzbuđen se vratio na trg i rekao policiji da je vidio ‘muškarca sa krova’.

Ljudi, pa mi smo se upravo sreli na stepenicama te zgrade, ja sam išao po parkirnu kartu u ‘Obalu i lučice’, a on je lijepo mirno silazio. Još mi je rekao ‘Bog’. I ja sam njega pozdravio. Da, onaj sa krova, u kaputu, izbrijan s obje strane glave – rekao je čovjek.

“Zadarski hr”. je pitao policiju imaju li policijske službenike i sa druge strane Medulićeve. Vrlo brzo u ‘Obalu i lučice’, došli su policijski inspektori. Tamo ih je radnik odveo do dijela krova i prozora kojima se muškarac spustio i mirno sišao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh