Region

DJEČAK LEPTIR DOBIJA ULICU “Ako moj sin nije dočekao lijek, neka se bar nešto zove po njemu”

Kad je moj sin preminuo, poželjela sam da se po njemu, u znak sjećanja na njega i njegove patnje u Bajinoj Bašti, nešto zove. Želja mi se ispunila.

No image - Haber.ba

Ovo su riječi Sofije Lazić, majke 12-godišnjeg Despota Lazića, dječaka koji je 11. oktobra podlegao teškoj bolesti kože kod nas poznatoj kao djeca leptiri koja ga je pratila cijelog života. Skupština opštine Bajina Bašta juče je usvojila prijedlog da se Ulica Radničkog bataljona, u kojoj je živio namučeni dječak -heroj, preimenuje u Ulica Despota Lazića.

– Kada su mi ljekari Instituta za majku i dijete saopštili da je moj sin preminuo, pomislila sam da bi, ako već druge utjehe nemam, bilo lijepo da u Bajinoj Bašti nešto nosi ime po Despotu. Tu želju sam čuvala u sebi – povjerila se Blicu Sofija Lazić.

Ona, njen suprug Aleksandar i sin Boris živjeće u ulici koja će nositi ime njihovog sina i brata. Poslije Despotove sahrane, priča, obratio joj se Zoran Raković, bajinobaštanski odbornik, drug iz djetinjstva. Rekao je da će predložiti Skupštini opštine da ulica ponese Despotovo ime.

– Rekla sam mu: „Zorane, kao da mi čitaš misli“, i počela da plačem. Ako sin nije dočekao da pronađu lijek za njegovu bolest, neka ovo bude način da ga se Bajina Bašta sjeća – kaže nesrećna majka.
Pročitajte još:
“GDJE SI SAD LEPTIRU MOJ MALI” Porukom koja steže srca od sina Despota OPROSTILA SE MAJKA
JECAJI PARAJU TIŠINU Sahranjen Despot, DJEČAK LEPTIR koji je svima održao lekciju o HRABROSTI
“POMOĆI ĆEMO NAMUČENIM LEPTIRIĆIMA” Roditelji preminulog Despota odlučili su se na NAJHUMANIJI ČIN
Ulicu koja će se zvati po njemu Despot je više gledao kroz prozor, nego što se igrao po njoj. Prokleta bolest mu nije dozovolila srećno djetinjstvo. Četiri godine je „Blic fondacija“ donacijama čitalaca pomagala liječenje mališana, Despot je kroz akciju „Srce za djecu“ u više navrata uspjevao da ujedini Srbiju u humanosti. Za inicijativu Zorana Rakovića, podržanu peticijom građana koji žive u Ulici Radničkog bataljona, glasali su svi do jednog odbornika SO Bajina Bašta.

– Despot nas je podsjetio kako treba da budemo humani, saosjećajni, dobri ljudi. Pomirio je sve razlike među nama i ujedinio nas u dobroti – kaže Raković,piše Srpskainfo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh