Region

Roditelji bijesni: Učiteljica im zabranila ulazak u učionicu zbog blatnjavih cipela!

U osnovnoj školi “Risto Ratković” u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući!?

Blatnjava obuća - Twitter

Njegovi roditelji, profesor u Srednjoj stručnoj školi Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo crnogorskom ministru prosvjete Damiru Šehoviću kako bi, kako kažu, upoznali nadležne institucije i javnost sa kojim problemima se susreću učenici.

Oni su u pismu naveli da su se djeca igrala u dvorištu. Kako je otoplilo, stvorilo se blato koje se zalijepilo za dječiju obuću.

“Učiteljica Ljilja Drpljanin nije im dozvolila da uđu u učionicu sa takvom obućom. O svemu je obavijestila organizatora nastave Nevenku Bošković, koja nas je pozvala i mi smo vrlo brzo stigli u školu”, priča Severin Obradović, piše “Kurir“.

“Mom sinu, kao i njegovim prijateljima, saopšteno je da idu do kuća i obuju novu čistu obuću. Ovo je nevjerovatno. Mi smo sina poslali u školu na nastavu, a tamo mu nije dozvoljeno da joj prisustvuje. Razgovarali smo sa Boškovićevom. Pitao sam odakle im pravo da šalju dijete kući. Djeca su bila bez razloga izložena maltretiranju i opasnostima na putu do kuće i nazad”.

Međutim, organizatorica nastave tvrdi da je sve uradila isključivo sa dobrom namjerom.

“Previše je bilo blata na njihovoj obući, tako da je u učionici bilo pravo ruglo. Željela sam da to spriječimo i uložimo napor da djeca, ukoliko su im mokri obuća i čarape, njih promjene radi zdravlja. Sve troje djece je to poslušalo i uradilo i vratilo se za desetak minuta.

To nije uradio samo dječak Obradovića, koji je vikao na mene, unosio mi se u lice. Bila sam uplašena. Pogriješila sam što nisam pozvala policiju”, kaže Boškovićeva.

U Bijelom Polju se još priča o incidentu u dvorištu gimnazije “Miloje Dobrašinović”, koji je dospio i do zamjenice zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Snežane Mijušković.

Dijete je postalo žrtva nasilja jer je njegov otac, inače profesor, negativno ocijenio jednog učenika koji je zbog toga napao njegovog sina! Napadnuti učenik pokušao je da od direktora dobije zaštitu.

Međutim, u školi je bio samo njegov zamjenik Šefet Dizdarević, koji, kako tvrdi roditelj žrtve, nije želio da sasluša učenika i nije mu dozvolio ni da uđe u kancelariju, zato što je “bio neprikladno odjeven”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh