Region

Da je pravde, tvorevina RS koja je istrijebila Hrvate, danas ne bi ni postojala!

Kako se kampanja za izbor predsjednika ili predsjednice Republike Hrvatske bliži kraju, sve je više suza, uvreda, ali i mogućih plagijata.

Miroslav Škoro - Jutarnji.hr

Kandidati za novog hrvatskog predsjednika su i jučer bili na terenu. Škoro je zaplakao, Milanović pravdao račune, a poslovi predsjednice Grabar-Kitarović isprepleli su se s poslovima kandidatkinje tokom kampanje za predsjedničke izbore.

“Najgore je u stvari što su dirnuli u moju suprugu”, rekao je kroz suze Škoro na skupu u Rijeci.

Ali, suze je uskoro zamijenio pošalicama. “Jedno vam samo mogu obećati mene nitko neće štipati za stražnjicu”, poručio je sa govornice, piše “Dnevnik“.

“Vratimo Hrvatsku narodu” njegov je slogan. “Vratimo Srpsku narodu” – predizborni je slogan Srpske demokratske stranke koji su prošle godine gledali građani Republike Srpske. Na Pitanje da li je znao da se slogan sličan njegovom koristio i u Republici Srpskoj u BiH, Škoro nije odgovara, već je ignorisao pitanje.

Iz njegovog štaba ne žele da odgovore ko im je osmislio slogan, niti koliko su ga platili. Poručuju glavni je slogan “Sad il’ nikad”. “Ne pratimo političke kampanje u Republici Srpskoj jer za nas, da je pravde, ta tvorevina koja je istrijebila Hrvate s tog teritorija i dan-danas sprečava njihov povratak, ne bi ni postojala”, dodaju iz Škorinog štaba.

U SDS-u nisu tako oštri zbog sličnosti poruke.

“Pretpostavljam da je kontekst vrlo sličan kao što je kod nas u RS i BiH i da gospodin Škoro očigledno vodi jednu vrlo ozbiljnu kampanju, u ovom slučaju protiv onih koji vladaju u RH”, kazao je Vukota Govedarica, potpredsjednik Srpske demokratske stanke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh