Region

Ko je Katarina Peović, žena koja je Škorom pomela pod

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Katarina Peović istaknula se nastupom u sučeljavanju predsjedničkih kandidata, održanom na HTV-u, kada je u debati pomela protukandidata Miroslava Škoru.

jutarnji

Što kaže na Škorinu izjavu o pomilovanju Merčepa? “To je baš sramotno i mislim da ću to tako i reći da se nalazim u istoj prostoriji s takvim čovjekom, koji bi pomilovao čovjeka koji je osuđen za ubojstvo 43 civila”, kazala je prilikom snimanja za Index u svom domu u utorak, dok se pripremala za sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HTV-u.

I doista, tako je i nastupila u televizijskoj debati. “Već u nekoliko navrata odbijate odgovoriti na moje pitanje i pravite se blesavi. Ne govorite kao čovjek kojem se nešto postavilo kao pitanje, nego nam se kao lutak tu predstavljate kao predstavnik naroda. Vi govorite o govoru mržnje, vi koji ste danas rekli da biste pomilovali čovjeka koji je osuđen za ubojstvo 43 civila, koji je osuđen zbog zločina. Vi govorite o govoru mržnje ovdje?! Znači, ili počnite odgovarati na pitanja ili se nemojte kandidirati na izborima”, skresala je Škori ravno u lice pred kompletnim televizijskim gledateljstvom.”Danas čistačice dobivaju posao preko veze”

Kako Katarina Peović komentira problem korupcije?

“Hrvatska predsjednica i hrvatski predsjednik moraju biti figure koje simboliziraju tu demokratsku praksu, što u idealnom demokratskom društvu ne bi praktički ni bilo potrebno. Mnogi sad zastupaju antikorupcijske politike… Navedite mi jednu zemlju koja je rješenjem korupcije prosperirala. Da mi živimo u oskudici i da mi ne živimo u jednoj okoštaloj ekonomiji u kojoj je stranačka iskaznica postala način, ne da se dobije ne znam kakvo radno mjesto nego da se praktički jede, živi i ima krov nad glavom… Danas čistačice dobivaju posao preko veze. Znači, vrlo loše plaćeni poslovi se danas u Zagrebu dobivaju preko veze, tako da su ta moraliziranja oko korupcije opasna. Mi moramo adresirati zašto dolazi do korupcije.”

Na Filozofskom fakultetu završila je komparativnu književnost i kroatistiku, a bavila se i glazbom. Prema biografiji objavljenoj na stranicama Radničke fronte, od 2005. godine predaje na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Kako joj izgleda svakodnevni život?

“Dijete ide u školu, pijemo kavu, sjednemo za kompjuter i onda krene radni dan”, ispričala je u videu za Index.

“Škola za život je zakomplicirala živote mnogima”Podijelila je s nama svoje iskustvo roditelja: “Nisam toliko stroga mama koliko je škola kaotična. Ta Škola za život je stvarno zakomplicirala živote mnogima, roditeljima i djeci. Djeca su najprilagodljivija, ona se ništa ne bune, više mi roditelji imamo problema s tim što se od njih traži.”

U djetinjstvu je, otkrila nam je, bila dosta tiha i povučena. “Svirala sam gitaru, išla u muzičku školu, išla na zbor, čak sam igrala košarku što je jako smiješno za moju visinu. U principu smo živjeli skromno. U tom trenutku, kad sam ja odrastala, djeca su još imala dosta mogućnosti koje su bile vezane uz školu i koje su bile besplatne”, kazala je.

Katarina Peović svirala je gitaru početkom 90-ih u ženskom rock i heavy metal bandu Maxmett koji je objavio album “Mačke vole grebati”.

Ne bavi se više glazbom, svira za svoj gušt. Najčešće zna izvaditi gitaru ljeti i onda svira neke pjesme i pjeva s djetetom. To joj je, kako kaže, sada dovoljno.

Zdrava prehrana

Trudi se oko zdrave prehrane. Pokazala nam je zdjelicu sa šipkom koju drži u hladnjaku i kazala: “To je najvažniji dio zdrave prehrane.” Drugi dio zdrave prehrane je juha koju, dodaje, zaledi pa odleđuje po potrebi.

Polica njenog doma ispunjena je knjigama.

“Napisala sam dvije knjige, što je zapravo zadaća znanstvenika, volim to raditi. Možete birati hoćete li više pisati znanstvene članke ili autorske knjige, iako se autorske knjige sve manje cijene. Više se cijene članci u znanstvenoj zajednici, ali ja više volim samostalno kreirati stvari i pisati nešto što je moja kombinacija kulturalnih studija, čime se bavim, i filozofije”, zaključila je predsjednička kandidatkinja Katarina Peović,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh