Region

Pristižu rijeke vjernika, jake mjere bezbjednosti na Cetinju

Mjere bezbjednosti su značajno povećane uoči nalaganja badnjaka na Cetinju, koje su u isto vrijeme (15 časova) zakazale Mitropolija crnogorsko-primorska i takozvana “crnogorska pravoslavna crkva”

Već na ulazu u grad mogu se primjetiti policijske snage, a takođe njihovo prisustvo je povećano oko Cetinjskog manastira, gdje će Badnjake nalagati mitropolit Amfilohije sa sveštenstvom, kao i na trgu ispred dvorca Kralja Nikole, gdje će badnjake nalagati pristalice takozvane “crnogorske pravoslavne crkve”.

S obzirom da se ove dvije lokacije nalaze samo na nekih stotinak metara na Cetinju, između manastira i dvorca kralja Nikole postavljene su jake policijske snage.

Postavljena je i zaštitna ograda, kako bi bio onemogućen svaki međusobni kontakt vjernika Mitropolije i simpatizera takozvane “crnogorske pravoslavne crkve”. Nekoliko desetina pristalica Miraša Dedeića okupilo se ispred dvorca kralja Nikole,pišu Nezavisne

Pred Cetinjski manastir svakog trenutka pristiže sve više vjernika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh