Region

Filip Zavadlav ipak nije bio cvjećka: Nakon ubistva dilera, isplivala je mračna prošlost

Policija je danas na press-konferenciji kazala kako su ukupno privedene četiri osobe, uz osumnjičenog još tri osobe koje se ne dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, ali imaju saznanja o tome što se događalo.

Filip Zavadlav - Facebook

Policija je danas u 11 sati održala press-konferenciju na kojoj je otkrila detalje jučerašnjeg brutalnog ubistva u Splitu. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo naveče u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Policija je danas na press-konferenciji kazala kako su ukupno privedene četiri osobe, uz osumnjičenog još tri osobe koje se ne dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, ali imaju saznanja o tome što se događalo.

Kazali su kako sve osobe koje se spominju u slučaju imaju na desetine prekršajnih i krivičnih prijava.

“Sve osobe koje se dovode u vezu sa slučajem su od strane policije već gonjene za brojna prekršajna i krivična djela na više osnova. I za nasilje, i za drogu, i za prijetnje, ali nije bilo međusobnih prijava prijetnji. Dakle, nije bilo prijava da bi počinitelj prijetio ubijenima ili ubijeni počinitelju”, rekli su na press-konferenciji.

Počinitelj je imao više kaznenih prijava

O kaznenim prijavama koje je imao počinitelj na press-konferenciji je rečeno jedino da nisu bile vezane uz drogu. Za šta je tačno bio kazneno prijavljivan, o tome nisu željeli da govore.

Prema nezvaničnim informacijama, počinitelja je policija ranije evidentirala kao počinitelja krivičnih djela prijetnje, imovinskih krivičnih djela te nasilja u porodici, ali i kao žrtvu.

Novinare je zanimalo i kako je moguće da su sve te osobe s toliko krivičnih prijava bile na slobodi. Iz policije kažu da su preduzimale sve mjere koje zakonski mogu preduzimati, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh