Region

“Rodila sam mrtvu djevojčicu, a uveče sam dojila muško dijete” – Prvo priznanje žene pred kamerom da su joj dali ukradenu bebu

Stana Belivuk (80) ima sina koji ima 60 godina, ali u TV ispovijesti je otkrila da je u bolnici prije 60 godina rodila djevojčicu, koja je umrla na porođaju, a da su joj donijeli živog dječaka na dojenje!

Stana Belivuk - Screenshot

Bio je težak porođaj. Tu je bila ta babica, koja je bila i domaćica, i kuharica, sve! Skakala je po meni, rasjekla me je dole, ispadne mi dijete, djevojčica! Kažu ona je mrtva! Jadna djevojčica! Odvela me u sobu! Legla sam jedva u krevet, iscprljena, odmah sam zaspala. Kad sam se probudila, bio je mrak, vidim onaj željezni krevetić, i beba unutra. Tu stoji ova babica, prilazi i kaže “Ajde podoj dijete”. Kako kad si rekla da je mrtva? Ona meni daje bebu! On je tako halapljivo vukao da nisam mogla da izdržim, išla je krv – priča žena, koja sebe zove samo “majkom na papiru” u emisiji “Posle ručka” na TV Hepi, prenosi “Kurir“.

Sutradan je drugarica došla po nju, a kada su je dovezli kući, njena majka je obavijestila policiju i zvaničnike u Rumi (tu je bio i načelnik SUP) šta se desilo, rekla je Stana Belivuk.

“Mama je došla i rekla: ona je dobila tuđe dijete!”

Njima su rekli da će čekati 48 sati da se neko javi, ili će dijete otići u sirotište, a da ona nije dala da bebu nose.

– Došao je moj muž, pitali smo se šta da radimo, a onda je on rekao: Pa, dijete je dijete…

Osim majke, muža, i drugarice, još su inspektori znali da je kod nje tuđe dijete.

Tvrdi i da nije platila ništa, već da joj je dijete “samo dato”.

Stana je imala 19 godina, a njen muž 22. Porođaj se desio 11. avgusta u 9.15 ujutru. Muž je bio na brodu, i došao je tek mjesec dana nakon porođaja.

Stana nije dobila rješenje o usvajanju, i to je sporno, rečeno je u emisiji.

Ana Pejić, predsjednica Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine kaže da je porodilište u Rumi javilo matičnoj službi da je Stana rodila muško dijete, i to u 6 popodne.

– Ovo je presedan! Ova žena priznaje da nije rodila to dijete! Nama je matičar dao lažnu prijavu da je Stana rodila to dijete! To je presedan, to je najveće otkriće u Staninoj priči.

– Zašto se to dijete rodilo? Da li je neka žena dobila njeno mrtvo dijete? Stana nije tražila to dijete, njoj je ugurano u ruke, dijete je trebalo da se “skloni”, mi ne znamo zašto – kaže Pejićka.

Papir je potpisala babica Radovanović Zorica, koja je preminula, ali Stana tvrdi da je ona nije porodila.

– Lažna prijava je dokaz za krađu beba u Srbiji!

Pola godine nakon porođaja Stana je živjela u Rumi, sa strahom, da ga neko neće uzeti.

– Proganjalo me je to, pitala sam se “Bože ko te je ostavio”. Nisam pogana žena. Kada se oženio, počeo je da se raspituje, njegova žena je to “čačkala”… – kaže Stana.

Stana je kazala i da je sigurna da je devojčica na porođaju bila mrtva!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh