Region

Zaraženo četvero ljekara s Rebra, putovali za vikend na skijanje, sestre bijesne, svi zgroženi!

Puno je liječnika bilo prije dva do tri tjedna na putovanju van Hrvatske, neki su putovali i prošlog vikenda, a neki i za Dan žena otišli na skijanje i putovanja. Nama se kaže da je zaraženo petero liječnika, ali znamo da ih je više – ispričala je ogorčena medicinska sestra

Koronavirus - Nezavisne.com

Medicinske sestre na Rebru bijesne su zbog ponašanja određenog dijela liječnika, koji unatoč pandemiji koronavirusa putuju po svijetu. Čim su završile s vježbom odijevanja zaštitne uniforme, za Index.hr javila se jedna od njih jer su sestre, navodi, ogorčene postojećom situacijom. Navodi kako su ljudi koji su trebali biti ozbiljni pokazali da to nisu.

– Stradali su pacijenti koji ne mogu biti liječeni, osoblje koje mora u izolaciju zbog nekoga tko je htio uživati na skijanju i putovanju. To je krajnje neozbiljno. Puno je liječnika bilo prije dva do tri tjedna na putovanju van Hrvatske, neki su putovali i prošlog vikenda, a neki i za Dan žena otišli na skijanje i putovanja. Nama se kaže da je zaraženo petero liječnika, ali znamo da ih je više, a sumnjamo i na neke sestre koje su sad u samoizolaciji – kazala je.

“Sad se sve okolo zove i pita da se izjasne ako su unatrag dva tjedna bili van zemlje i ima dosta takvih”

Navodi kako je ravnatelj bolnice Ante Ćorušić rekao da je 140 djelatnika u samoizolaciji, ali smatra da ih je i više.

– Sad se sve okolo zove i pita da se izjasne ako su unatrag dva tjedna bili van zemlje i sad doznajemo da ima dosta takvih. Jedan liječnik s kirurgije je bio sad na jedrenju, ne znam gdje, ali znamo da je ravnatelj bio ljut i da ga je zvao da se vrati. Ravnatelj je rekao da će sankcionirati sve koji su putovali a da nisu rekli. E to i treba – ispričala je za Index.hr medicinska sestra.

Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u KBC-u Zagreb, za Index je potvrdio da je liječnik s kirurgije bio na jedrenju, i to u Argentini, te da se sinoć vratio u Hrvatsku i sad je u samoizolaciji.

Rekao je i da je na Rebru četvero liječnika zaraženo koronavirusom.

Zaraženo četvero liječnika s Rebra

– Jedna liječnica je s neurologije, a druga s kardiologije. Ukupno ih je troje zaraženo s kardiologije i taj jedan s neurologije. Kardiologija je pod kontrolom, svi kontakti su zabilježeni, s neurologije je nekoliko liječnika bilo u kontaktu sa zaraženim, još sve ispitujemo. Još uvijek se epidemija može kontrolirati. Ispraznili smo klinike za kardiologiju i neurologiju koliko je moguće i sad idu reorganizacije – rekao je za Index prof. Novak.

Naveo je i da epidemija ima pet nivoa, a da je Hrvatska sad na trećem te da se znalo da će to ići tim tijekom.

– Hvala Bogu, jako dugo smo držali epidemiju pod kontrolom, svi su bili uvezeni, no jednom je moralo krenuti širenje. Liječnica s neurologije nije uvezen slučaj, ona nije putovala, no ne znamo gdje se zarazila, u bolnici ili tramvaju, negdje vani, ona nije putovala. Zasad nema jasne poveznice gdje se zaratila. Ova zadnja zaražena liječnica s kardiologije je putovala – kazao je prof. Novak ,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh