Region

Rekorder u kršenju policijskog časa završio u skeli – 4 puta uhvaćen pijan, lomio po stanici

Vladimir Rebić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da je od početka zabrane kretanja u petak u 17.00 bilo dosta posla za policiju pošto su građani, kaže, bili nešto manje disciplinovani nego proteklih vikenda.

Policija Srbija - Kurir.rs

Od petka u 17.00 do jutros u 7.00 kažnjeno je 425 ljudi što je, prema Rebićevim riječima, oko devet posto više u odnosu na prošli vikend.

Od kad je počela primjena mjera kažnjavanja za kršenje policijskog časa procesuirano je 4.650 građana, u prosjeku 59 na 100.000 građana.

Zabrana kretanja se najviše krišila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

Direktor policije navodi da ima neočekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja. Dvije osobe su mjeru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Ispričao je i da je jedan građanin u roku od 15 dana čak četiri puta prekršio propise.

Prvi put je je kažnjen u Surčinu sa 50.000 krajem marta. Za nekoliko dana, 4. aprila, izazvao je saobraćajnu nesreću a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara.

Za četiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkOhola, pa je kažnjen sa 150.000, i za vrijeme dok je bio na trežnjenju u stanici, polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodaje Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice pa ga očekuje izdražavanje kazne od četiri meseca kućnog zatvora.

U međuvremenu je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi. Kažnjen je sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

Prema Rebićevim riječima, taj građanin je sada u Padinskoj skeli.

– Zasigurno će izgubiti dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje – napominje Rebić, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh