Region

Četvoročlana porodica Matić pobijedila COVID-19

Dani koji su sada iza nas nisu bili ni malo laki, ali nismo odustali i izdržali smo..

Danijela Matić - Tanjug

Četvoročlana porodica Matić, u kojoj samo 8-godišnji Nemanja nije bio zaražen virusom COVID-19, nakon 23 dana razdvojenosti i borbe, uspjela je da se izbori sa virusom i opet se pred vakršnje praznike nađe na okupu u svom domu u Kotežu.

Zoran, Danijela i njihova 11-godišnja kćerka Anđela preležali su COVID-19 u bolnici “Dragiša Mišović” (Srbija), a kako malog Nemanju nije imao ko da čuva, bolnica je smještaj na dječijem odjelenju, uz sve mjere zaštite, obezbijedila i za njega.

“Dani koji su sada iza nas nisu bili ni malo laki, ali nismo odustali i izdržali smo. Bilo je puno neizvjesnosti, a najteže nam je palo čekanje rezultata”, priča za “Tanjug” Danijela Matić, kojoj je najteže bilo kada je 25. marta saznala da zbog jake upale pluća mora da se razdvoji od djece i ode u bolnicu.

Nakon testiranja na Infektivnoj klinici istog dana je prebačena u bolnicu “Dragiša Mišović”, dok je njen suprug, iako je osjećao jake simptome bolesti, morao da ostane kući uz djecu.

Kada su nakon pet dana stigli Danijelini rezultati – pozitivni na COVID-19, Hitna pomoć je i Zorana i djecu prevezla u bolnicu “Dragiša Mišović”, gdje je on smješten na odjelenje za odrasle, a djeca na dječije odjeljenje pulmologije iste bolnice.

Djeca su, kako kaže Danijela Matić, istog dana testirana i nakon tri dana ustanovljeno je od korone oboljela i njena kćerka, a da sin nije.

“Ja sam sedam dana bila sama u bolnici bez djece. Sastali smo se kada sam dobila prvi negativan kontrolni test, to jest kada sam mogla da pređem na njihovo odjeljenje”, navela je Danijela Matić.

Iz bolnice je cijela porodica izliječena, izašla pred Vaskrs 16. aprila.

Nakon svega, Danijela Matić kaže da joj nije bilo lako, ali da je znala da mora da se izbori sa bolešću i da je u sigurnim rukama.

“Laknulo mi je kada su došla djeca jer kod kuće ne mogu da ostanu sami, a ne želimo nikoga da ugrozimo, ali na kraju se sve dobro završilo”, napomenula je Matić.

Za bolnicu “Dragiša Mišović”, i cjelokupnpo osoblje ima samo riječi hvale.

“Mogu da kažem samo pohvale za sve medicinske radnike, sestre i doktore koji su brinuli o nama i redovno nas obilazili. Hvala im što su nas primili sve zajedno”, naglasila je Matić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh