Region

Beograd dobija spomen-šumu u znak sjećanja na žrtve koronavirusa

Grad Beograd će, po završetku epidemije koronavirusa, u nekom od postojećih beogradskih parkova napraviti spomen-šumu u znak sjećanja na žrtve ovog virusa, rekao je za Televiziju Pink zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Prema njegovim riječima, u spomen-šumi će biti posađena stabla, tačno onoliko koliko je bilo žrtava koronavirusa u Srbiji.

Goran Vesić - Beoinfo.com

“Na taj način ćemo se sjećati svih ljudi koji su preminuli, ali ćemo se sjećati i herojske borbe koju je vodila država, kao i zdravstveni sistem i druge službe, policija, vojska, komunalne službe i građani koji su činili dobra djela. Sjećaćemo se ovog vremena kada smo, na žalost imali žrtve, ali smo zahvaljujući ozbiljnom pristupu države spasili hiljade života i uspjeli da budemo država sa mnogo manje žrtava”, kazao je Vesić, piše “Beoinfo“.

On je zahvalio novinaru TV Pinka Mladenu Mijatoviću koji je ovu ideju predložio Skupštini grada.

Govoreći o rekonstrukciji Savskog trga Vesić je rekao da je u tom dijelu grada potpuno promijenjen način na koji će funkcionisati.

“Tu se pravi najveći pješački trg u Beogradu. Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvajski, autobuski i automobilski saobraćaj. Uspjeli smo da pustimo dio za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz pravca Karađorđeve ka Nemanjinoj. Tako da sada kada dolazite sa Starog tramvajskog mosta možete da skrenete desno, što nije bilo moguće do danas, i da bez problema idete prema Nemanjinoj. Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12”, kazao je Vesić.

Prema njegovim riječima, u narednih mjesec do dva dana će biti pušten tramvajski saobraćaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

“Prvo će, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmještanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima. U sredini će biti najveći preščki trg u Beogradu, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podiže na prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića. Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom željezničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled”, zaključio je Vesić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh