Region

Ubio cijelu porodicu: Novi detalji o zločinu Miloša (22) iz Leskovca

U dvorištu kuće u Ulici Ratka Pavlovića u centru Leskovca (Srbija) gdje se u nedjelju tokom noći desio stravičan zločin sve je zapustjelo..

Miloš I. - Facebook

U dvorištu kuće u Ulici Ratka Pavlovića u centru Leskovca (Srbija) gdje se u nedjelju tokom noći desio stravičan zločin sve je zapustjelo, a prostrt veš samo podsjeća na to da se u njemu nekada odvijao život. Vrata su zapečaćena, a u komšiliku vladaju muk i nevjerica zbog tragedije koja je odjeknula cijelom Srbijom.

O motivima stravičnog zločina koji se desio u Leskovcu kada je dvadesetogodišnji Miloš Ilić u nedjelju preko noći na spavanju ubio oca, maćehu, i dvije sestre, još uvijek se nagađa, budući da se Više tužilaštvo u Leskovcu još nije oglasilo.

Ono što se iz nezvaničnih nadležnih izvora može čuti to je da je Miloš “upao u žutu minutu” poslije svađe sa ocem i maćehom zbog novca. Navodno mu je nedostajao novac za cigarete i izlaske, ali mještani kažu da je to kod njih bila česta tema i dodaju da je Miloš imao loše odnose s maćehom.

– Maćeha ih je malteretirala, to se moglo vidjeti golim okom – pričaju starješine sela Granica kod Bojnika, Slobodan Stojanović i Zoran Ilić, odakle je zapravo rodom ova nesretna porodica i odakle se preselila u Leskovac.

Mještani ovog sela sa oko 60 žitelja, gdje je rođen i gdje je često dolazio Miloš Ilić, su u šoku jer ništa nije ukazivalo da će ovaj neeksponirani mladić napraviti krvavi pir i svoje najrođenije na najbrutalniji način otjerati u smrt.

– On jeste bio probematičan, neradan, nevaspitan, malo luckast kao i cijela porodica, potkradao je roditelje, posebno dedu Miloša i babu Milanku sa poljoprivrednom penzijom, koje je otjerao u dug od 200.000 dinara, ali nije bio kavgadžija. Zato smo svi u šoku – pričaju Stojanović i Ilić.

I u Centru za socijalni rad u Leskovcu, gdje su Ilići živjeli kao podstanari, kažu da je Miloš bio najnormalniji u toj porodici.

– Mi ga jednostavno nismo imali na evidenciji, nismo imali problema s njim, a naknadno nam je rečeno da ni u školi s njim nisu imali problema osim što je izostajao sa nastave i što je dolazio neuredan – kažu u Centru za socijalni rad u Leskovcu, gradu u kome su Predrag Ilić preselio poslije razvoda sa prvom suprugom koja mu je rodila troje djece.

Inače, Miloš je rastao u siromašnoj i disfunkcionanoj porodici. Iako Predragov otac ima šest hektara imanje, on nije volio da obrađuje zemlju. Poslije odlaska iz očeve kuće postao je korisnik socijalne pomoći u Bojniku, odakle se odjavio i prebacio u leskovački centar prije nekoliko godina da živi od socijale i povremenih poslova.

– Porodica je primila redovnu socijalnu i povremnu dodatnu novčanu pomoć, ali nikada nije bilo nasilja u toj porodici – kaže direktor centra u Leskovcu Predrag Momčilović.

Ubijena porodica u Leskovcu – Facebook

Opština Bojnik im je svojevremeno besplatno, u susjednom selu, ustupila opštinsku zgradu za stanovanje, angažovala je Predraga na sezonskim poslovima, ali njega nigdje “nije držalo mjesto”. Preselio se u Leskovac, gdje je dvoje starije djece završilo srednje škole, a on se nekoliko puta u međuvremenu ženio i promijenio mnogo podstarskih kuća i stanova. Kasnije se, kao su čuli naši sagovornici, starija kćerka udala pa razvela, potom se zajubila u nekog iz Smderevske Palanke, odakle je njena maćeha i s njim zatrudnjela.

– Predrag je svuda za sobom ostavljao žene i dugove. A njegova prva žena bila je i posljednja. Prvi put se njome oženio i doveo je u selo, pa su se brzo razveli. Poslije smo čuli da su ponovo zajedno, a da je ona u Smederevskoj Palanci ostavila troje djece. Dobili su kćerku i živjeli u vanbračnoj zajednici – pričaju rođaci nesretne porodice.

Priča se da je veći dio porodice imao pshičke probleme, računajući i Miloševu majku, koju Leskovčani često viđaju kako prosi po ulicama, ali i maćehu. Međutim, za te tvrdnje nismo mogli da dobijemo i zvanične potvrde. Seljani pričaju da se u porodici Ilić još jednom koristila sjekira u nasilničke svrhe. Navodno je deda Miloš, po kome je unuk dobio ime, pokušao sjekirom da ubije svoju suprugu, pa je zbog toga bio na pshijatrijskom liječenju.

Prema policijskom saopštenju, Miloš je svog oca Predraga Ilića (1975), maćehu Danijelu Radojković (1977), sestru Anu Ilić (2001), koja je bila u poodmakloj trudnoći, i polusestru S.R.(2008) ubio sjekirom. Zločin se dogodio u podstanarskoj kući u centru Leskovca u Ulici Ratka Pavlovića. Smrt je izbjegao njegov rođeni brat, petanestogodišnji dječak koga je leskovački centar za socijalni rad smjestio u specijalizovanoj socijanoj ustanovi još marta 2019. godine. Izvor takođe kaže da je cijela porodica ubijena na spavanju, ali da je Predrag pružao otpor.

Policija je na mjesto zločina izašla 10. maja oko 14 sati, pošto se, kako se nezvanično navodi, Miloš prijavio sopstveni zločin. Postavlja se, međutim, pitanje gdje je proveo desetak sati od maskara svoje porodice do predaje. Mještani Granice pričaju da je, navodno, odmah poslije tragedije otišao kod rođene sestre njegovog dede Miloša, koja živi u Leskovcu.

– Kada ga je vidjela krvavog pitala je ko ga je prebio, a on joj sve priznao. Vjerovatno ga je ona nagovorila da se preda policiji – rezonuju seljani, prenosi “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh