Region

Tragičan život porodice Ilić: Mlađi sin ubo oca, maćeha je podvodila Miloševu sestru Anu

– Bili su dobri ljudi, a Miloš nije bio problematičan dečko. Sve njihove muke kreću kako je došla Danijela, maćeha, u njihovu kuću – pričaju komšije.

Danijela i Predrag Ilić - Facebook

Miloš Ilić (22) iz sela Granica kod Leskovca, zavio je cijelu Srbiju u crno, a ponajviše ovaj jablanički kraj. Naime, on je osumnjičen da je 10. maja u iznajmljenoj kući u Leskovcu sjekirom ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu (18) i polusestru Saru (13).

Miloš I. – Facebook

Šta je prethodilo ovoj tragediji i kakav život je vodila porodica Ilić, ekipi “Telegraf” pričaju komšije iz Bojnika, varošice gdje je svojevremeno nesretna porodica živjela.

– Bili su dobri ljudi, pošteni, živjeli su od socijalne pomoći. Koliko ga znam, Miloš nije bio problematičan dečko. Sve mogu da vjerujem, ali da je do ovoga došlo, ne. Velika je ovo tragedija – kaže za “Telegraf” Novica Spasić, jedan od prvih Ilićevih komšija u Bojniku.

Kako Spasići kažu, prije samo godinu dana, u porodici Ilić došlo je do ozbiljnog incidenta. Naime, Predragov sin, a Milošev i Anin najmlađi brat Aleksandar (16) u jednoj od svađa zabio je nož svom ocu u stomak. Nakon napada, koji se dogodio u martu prošle godine, on je prebačen u smještaj u Ustanovi socijalne zaštite.

– Predrag je 15 dana bio u bolnici, a Acu je odvela Socijalna služba. Ne znam gdje je odveden, ali ono što znam jeste da njih dvojica nisu prije toga imali većih sukoba – objašnjava za “Telegraf” Jelena Spasić, komšinica.

Prema priči pojedinih mještana Bojnika, Predrag je svoju drugu ženu upoznao prije 13 godina, napravio joj dijete i odmah je doveo u kuću. Tada i kreće razdor u ovoj porodici.

– Ona je među Predragovom djecom bila obilježena kao ljubavnica koja rasturila brak njihovih roditelja i otjerala im majku i zbog toga je ama baš niko od njih nije volio. Bila je prijeka žena, priča se da je volela da popije, ali nikad nisam vidjela u alkoholisanom stanju – priča Jelena Spasić.

Prema njenim riječima Miloš je bio tek dijete kada je njegov otac Predrag doveo novu ženu u kuću, zbog čega je i izbila prva velika svađa u porodici Ilić.

– Rano se on pobunio zbog situacije koja ih je snašla, posvađao se sa svima i tada je u Centru za socijalni rad bila zabilježena prva prijava iz kuće Ilića. Tada su prvi put reagovali zbog Miloša. Odveli su ga u Lebane u hraniteljsku porodicu, gdje je živio do svoje 18. godine, da bi se na posljetku vratio u svoju biološku porodicu. Nije radio, svi su bili socijalni slučajevi – kaže ona.

Komšije navode da je porodica Ilić promijenila pet kuća u Bojniku, jer su ih zbog čestih problema stanodavci izbacivali na ulicu.

Porodica Denić, kod kojih su Ilići živjeli prije sedam godina, rekli su za “Telegraf” da su im dali ključeve svog doma u Bojniku, a da je zauzvrat trebalo da brinu o domaćinstvu. Međutim, oni su sve dodatno zapustili.

– Supruga i ja smo zbog posla živjeli u Leskovcu i bilo nam je potrebno da neko brine o imanju u Bojniku. Odlučili smo da u tu svrhu Ilićima besplatno damo kuću na korišćenje, ali ispostavilo se da sam morao da dolazim neprestano iz Leskovca u Bojnik kako bi ih upozoravao da čiste. Posljednji put kad sam došao i zatekao imanje u rasulu, bio sam prinuđen da ih izbacim. Sa sobom su odnijeli svo posuđe iz naše kuće – priča domaćin.

Priča Ilića nastavila je da se ponavlja kao po šablonu: traženje nove kuće, stvaranje problema gazdama, izbacivanje na ulicu.

Jedan od komšija koji je Ilićima pomogao pri preseljenju iz Granice u Bojnik, odakle su rodom, kaže da je Danijela, maltretirala ne samo Predragovu, već i svoju decu i da je bila veoma prijeka žena. Komšija ističe da su svađe bile isključivo zbog nje.

– Predrag je bio tih, povučen, miran, fin, učtiv čovjek i on je bio taj koji je smirivao situacije. Stalno su se svađali, svašta je moglo da se čuje iz njihovog dvorišta, a Predrag je uvijek pokušavao da smiri situaciju – kaže komšija i dodaje da su njegova žena i kćerka radile u školi u kojoj su išla djeca Ilića.

On prepričava da je Miloš bio problematičan dječak, ali ne po pitanju ponašanja, već škole. Nije volio da uči i bio je loš đak, ali se nikad nije tukao i bio nasilan prema drugoj djeci.

Prve komšije jedne od kuća u Bojniku nam pričaju još tragičniju priču o porodici Illić!

Naime, za Predragovu kćerku Anu (18), koja je ubijena u poodmakloj trudnoći, komšije M.N. (72) i S.N. (67) nagovještavaju da ju je maćeha Danijela podvodila.

– Dovodila joj je muškarce iz okolnih sela kasno noću u trošnu košaru iza njihove kuće, gdje je morala da pruža se*sualne usluge za novac. Čim bi se susret završio Danijela je ispraćala muškarca iz dvorišta naplaćujući mu uslugu. Sumnja se da je jadno dijete ostalo u drugom stanju nakon jedne od tih noćnih sesija – navodi S.N.

Ipak, oboje kažu isto: da je Ana bila najbolje dijete u kući, da je sve radila, pomagala, kao i da nije bila lakog morala.

S kim god da je ekipa “Telegraf.rs” razgovarala o porodici Ilić, svi su rekli da im nije jasno kako je sitan Miloš uspio da ubije Predraga i Danijelu koji su bili krupni i kršni ljudi, kako je moguće da nisu uspjeli da ga savladaju. Cijeli Bojnik strašno je pogodila ova tragedija i niko ne može da vjeruje da su sukobi unutar porodice završeni krvavim pirom.

Podsjećamo, Miloš Ilić (22), osumnjičen je za četvorostruko ubistvo u Leskovcu i odmah je priznao zločin.

On je na saslušanju bio slabo komunikativan zbog svog psihičkog stanja. Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je motiv zločina mržnja prema maćehi i njenoj kćerki, kao i psihičko oboljenje osumnjičenog. Na licu mjesta, u kući, pronađeni su sjekira, pantalone i majica osumnjičenog sa tragovima krvi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh