Svijet

VELIKO OLAKŠANJE ZA BH. GRAĐANE U NJEMAČKOJ: POGLEDAJTE KAKAV SU DOGOVOR POSTIGLE DVIJE DRŽAVE…

Potpisana je izjava o namjeri Saveznog ministarstva prometa i digitalne infrastrukture SR Njemačke i Ministarstva komunikacija i prometa BiH o postupku zamjene vozačkih dozvola.

BiH Njemacka - Blogspot.ba

“Ministarstvo komunikacija i prometa BiH okončalo je još jedan važan projekat od kojeg će direktnu korist imati građani Bosne i Hercegovine“,.
Na ovaj način olakšava se zamjena vozačkih dozvola osobama koje posjeduju valjanu vozačku dozvolu za putnička motorna vozila i moticikla, koju izdaju mjerodavna tijela u Bosni i Hercegovini, odnosno SR Njemačkoj, piše BHpogledi.

Građani svoje vozačke dozvole mogu zamijeniti bez polaganja dodatnog teorijskog ili praktičnog ispita ukoliko imaju mjesto boravka u Bosni i Hercegovini najmanje 180 dana u toku kalendarske godine, odnosno najmanje 185 dana u SR Njemačkoj.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je u protekle tri godine okončalo postupak priznavanja i zamjene vozačkih dozvola sa Australijom te je u procesu pregovaranja o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola sa Republikom Italijom, Republikom Turskom, Republikom Albanijom, Republikom Moldavijom, Republikom Makedonijom, Kraljevinom Holandijom, Kraljevinom Danskom i Kraljevinom Španijom, stoji u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh