Svijet

Majka je ostavila novorođene trojke! Da li možete li da je krivite?

Trojke koje je ova majka donijela na svijet su potpuno zdrave i dobijene su prirodnim putem…

Trojke - Twitter

Nevjerovatna scena se odigrala u Rumuniji, gdje je Dženeta Bente, siromašna majka, morala da ostavi novorođene trojke u bolnici jer nema novca da ih izdržava.

Dženeta već ima troje djece sa kojima živi u oronuloj kući na pereferiji, a ubrzo nakon što je dobila trojke, jednostavno je nestala iz bolnice, ostavivši ih medicinskim sestrama da se brinu za njih…

Trojke – Twitter

“Nadam se da će ljudi shvatiti da ja jednostavno nemam mogućnosti da se staram o njima. Želim im da imaju lijep život, onakav kakav im ja nikada ne bih mogla pružiti”, rekla je Bente.

Trojke koje je ova majka donijela na svijet su potpuno zdrave i dobijene su prirodnim putem. Rođene su prerano, ali to nije ugrozilo njihovo zdravlje.

Socijalne službe su odmah željele da udome ove djevojčice, ali nisu mogli do ta urade bez majčinog pristanka, koja se tek nedavno pojavila u bolnici i potpisala sve dozvole za njihov smještaj.

Bolnica u kojoj se Dženeta Bente porodila u Drobetu ima neslavnu reputaciju da je tu čak 25 beba napušteno samo ove godine.

“Roditelji ih obično ostavljaju zbog finansijskih razloga. Ovde je jako loš standard i većina stanovništva je siromašno, te nemaju mogućnosti da ih izdržavaju”, rekla je Aurelija Siresana koja radi kao socijalni radnik za zbrinjavanje djece.

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh