Svijet

Francuska proglasila ekonomsko vanredno stanje

Francuski predsjednik Fransoa Oland proglasio je ekonomsko vanredno stanje i rekao da je vrijeme da se redifiniše francuski ekonomski i socijalni model

Francois Hollande - Poslovni.hr

Francuski predsjednik je predložio seriju ekonomskih mjera u godišnjem obraćanju poslovnim liderima, koje bi trebalo da poguraju rast francuske ekonomije koja je već dugo u stagnaciji i da smanje hroničnu nezaposlenost.

Prve mjere koje je predložio su prilično uzdržane, a naveo je da ne bi trebalo dovoditi u pitanje radnu nedjelju od 35 sati. Oland nije tražio preduzimanje nikakvih vanrednih mjera.

Oland je naglasio hitnost unapređenja francuskog biznis modela koji je usmjeren prijateljski prema radnoj snazi u skladu sa brzorastućom, visoko globalizovanom i onlajn ekonomijom – javlja AP.

Mjere podrazumjevaju uskraćivanje pojedinih priviliegija zaposlenih kako bi se kompanije ohrabrile da zapošljavaju, kao i obuku za pola miliona radnika, pišu “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh